back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Την παραβατικότητα της Άγκυρας έθεσε στο επίκεντρο των πυκνών διπλωματικών του επαφών στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης , ενώ αναμένεται η ομιλία του από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Το Κυπριακό και η ενημέρωση για τα ελληνοτουρκικά ήταν στην ατζέντα της συνάντησης του Ελληνα Πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες,
την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει ξανά την ρητορική της απέναντι στην Ελλάδα ,με παρενόχληση του ερευνητικού σκάφους λίγα μίλια ανατολικά της Κρήτης.

«Υπάρχει μόνο ένα πλαίσιο. Και αυτό είναι η πιστή εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Επομένως δείχνουμε στην Τουρκία πως υπάρχει τρόπος να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε σε επιθετική ρητορική ή σε αχρείαστη ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά μέτωπο επίθεση εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ με τις οποίες , όπως είπε οι σχέσεις δεν είναι πλέον υγιείς, ενώ απευθυνόμενος στον Τζο Μπάιντεν είπε ότι έκαναν κακή αρχή σε αντίθεση με τους τρεις προκατόχους του ,ενώ δεν συναντήθηκε τελικά με τον αμερικανό Πρόεδρο ,κάτι που επιθυμούσε διακαώς, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η ελληνική κυβέρνηση πάντως δεν έκρυψε την ενόχλησή της για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του λεγόμενου «Σπιτιού της Τουρκίας». Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ακυρώνεται η ξενάγηση Μητσοτάκη από τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο.

«Καμπανάκι κινδύνου» ,λόγω της αυξητικής τάσης κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα έκρουσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση.

Για «πανδημία των ανεμβολίαστων» έκανε λόγο η Καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει και νεότερες ηλικίες ,καθώς -όπως εξήγησε – ένα στα τρία κρούσματα αφορά σε παιδιά κάτω των 18 ετών.

Στο “κόκκινο” οι περιφερειακές ενότητες Καστοριάς, Δράμας και Ξάνθης στον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας. Εκτός η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας.

2.125 τα νέα κρούσματα στη χώρα, 403 καταγράφηκαν στην Αττική και 345 στη Θεσσαλονίκη.

331 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,ενώ 31  κατέληξαν.

 

“Δεν έχει γίνει καμία αίτηση σε κανένα Νοσοκομείο από πανεπιστημιακές κλινικές να μειώσουν τα κρεβάτια τους και δεν έχουν μειωθεί πουθενά στην Ελλάδα τα κρεβάτια των πανεπιστημιακών κλινικών που θεραπεύουν Covid-19”. Αυτό δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, όταν ρωτήθηκε για την κοινοποίηση εγγράφου από την Ιατρική Σχολή Αθήνας σε Νοσοκομεία της Αττικής, στο οποίο αναφέρεται ότι δεν θα γίνονται δεκτοί ασθενείς με Covid-19 στις πανεπιστημιακές κλινικές οι οποίες έχουν και εκπαιδευτικό έργο.

 

Σε αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, προχωρά η ΔΕΗ με στόχο σύμφωνα με πληροφορίες την είσοδο επενδυτή στο μετοχικό της κεφάλαιο.

 

Στροφή 180 μοιρών από την efood. Μετά τις μαζικές αντιδράσεις και τις δυναμικές κινητοποιήσεις, η Online Delivery ,η εταιρεία που βρίσκεται πίσω απ’ την ψηφιακή πλατφόρμα efood, ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει όλες τις συμβάσεις των διανομέων της σε αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους.

Σε αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική της Σουπερλίγκας ο Βόλος κέρδισε με 3-0 τον Ατρόμητο στη Μαγνησία και παρέμεινε μόνος πρώτος και αήττητος στην βαθμολογία.

ΚΑΙΡΟΣ

Βελτιώνεται από αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις πρωινές ώρες στα νότια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις

Αίθριος αναμένεται ο καιρός στην Αττική,

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

17 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο ΓΚΑΖΙ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα