back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

“Να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας για τη διεύρυνση της πρόσβασης σε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια παντού”, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμα που απηύθυνε στη ψηφιακή Σύνοδο για την αντιμετώπιση της πανδημίας που οργάνωσε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Αφού επισήμανε πως “οι λιγότερο προνομιούχοι προ πανδημίας έχουν υποστεί και τις βαρύτερες συνέπειες από αυτή”, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως “αν θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας τα επόμενα χρόνια, διακυβερνητικές οργανώσεις, κυβερνήσεις και η φαρμακευτική βιομηχανία θα πρέπει τώρα να ηγηθούν της προσπάθειας, προωθώντας συντονισμένες δράσεις για την πρόσβαση και την ισότητα στον εμβολιασμό σε παγκόσμια κλίμακα τους επόμενους μήνες”.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε περήφανος για το ρόλο που ήδη έχει διαδραματίσει η Ελλάδα στη διεθνή προσπάθεια να χτιστεί παγκόσμιο «τείχος ανοσίας»

 

«Καμπανάκι κινδύνου» ,λόγω της αυξητικής τάσης κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα έκρουσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση.

Για «πανδημία των ανεμβολίαστων» έκανε λόγο η Καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει και νεότερες ηλικίες ,καθώς -όπως εξήγησε – ένα στα τρία κρούσματα αφορά σε παιδιά κάτω των 18 ετών.

Στο “κόκκινο” οι περιφερειακές ενότητες Καστοριάς, Δράμας και Ξάνθης στον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας. Εκτός η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας.

Σε 2.125 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στη χώρα , εκ των οποίων 403 καταγράφηκαν στην Αττική και 345 στη Θεσσαλονίκη .331 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,ενώ 31 (ένας) κατέληξαν.

 

“Δεν έχει γίνει καμία αίτηση σε κανένα νοσοκομείο από πανεπιστημιακές κλινικές να μειώσουν τα κρεβάτια τους και δεν έχουν μειωθεί πουθενά στην Ελλάδα τα κρεβάτια των πανεπιστημιακών κλινικών που θεραπεύουν Covid-19”. Αυτό δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, όταν ρωτήθηκε για την κοινοποίηση εγγράφου από την Ιατρική Σχολή Αθήνας σε νοσοκομεία της Αττικής, στο οποίο αναφέρεται ότι δεν θα γίνονται δεκτοί ασθενείς με Covid-19 στις πανεπιστημιακές κλινικές οι οποίες έχουν και εκπαιδευτικό έργο.

 

Σε αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, προχωρά η ΔΕΗ με στόχο σύμφωνα με πληροφορίες την είσοδο επενδυτή στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Δεν θα συναντηθούν τελικά αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στην προγραμματισμένη ξενάγηση στο Σημείο Μηδέν και τον ναό του Αγίου Νικολάου. Επισήμως ως αιτία της αναβολής προβάλλεται η προσθήκη στο πρόγραμμα του κ.Μητσοτάκη συνάντησης με τη διευθυντική ομάδα (editorial board) της Wall Street Journal.

Ωστόσο, η αναβολή ερμηνεύεται ως έμπρακτη ένδειξη της δυσαρέσκειας της κυβέρνησης για την παρουσία του κ.Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού τη Τουρκίας», παρουσία του Ερντογάν και του Τατάρ.

 

Στροφή 180 μοιρών από την efood. Μετά τις μαζικές αντιδράσεις και τις δυναμικές κινητοποιήσεις, η Online Delivery ,η εταιρεία που βρίσκεται πίσω απ’ την ψηφιακή πλατφόρμα efood, ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει όλες τις συμβάσεις των διανομέων της σε αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως «διατηρούμε τα διευρυμένα δικαιώματα και τις πρόσθετες παροχές που απολάμβαναν, όπως για παράδειγμα την ιδιωτική ασφάλιση», καθώς και ότι «αναδιαμορφώνουμε τα κριτήρια αξιολόγησης τα οποία θα καθοριστούν και σε συνεργασία με τους διανομείς μας».

 

Αρχισε η ανάκριση με φόντο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Ο πρώτος μάρτυρας που πέρασε το κατώφλι του ανακριτή του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου ήταν ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος φέρεται να ήταν ο διαμεσολαβητής μεταξύ του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και των εκπροσώπων της λιβανέζικης εταιρείας CCC, για την προσπάθεια δημιουργίας τηλεοπτικού σταθμού .

 

Ξεκίνησαν απόψε οι εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στους χώρους του Πάρκου Τρίτση.

ΚΑΙΡΟΣ

Βελτιώνεται από αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις πρωινές ώρες στα νότια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις

Αίθριος αναμένεται ο καιρός στην Αττική,

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

17 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο ΓΚΑΖΙ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα