back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Εκτός λειτουργίας είναι από το πρωί η ηλεκτρονική εφαρμογή myAADE, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων να πληροφορηθούν για τον ΕΝΦΙΑ η άλλοι φορολογούμενοι να προχωρήσουν σε διάφορες ηλεκτρονικές συναλλαγές με την εφορία. Από πλευράς της ΑΑΔΕ το πρόβλημα εντοπίζεται στον μεγάλο αριθμό επισκεπτών που θέλουν να ενημερωθούν για τον ΕΝΦΙΑ και όπως δηλώνουν σύντομα θα αποκατασταθεί.

Προβληματισμός στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και για τον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19 στην μαθητική κοινότητα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ το τελευταίο τρίμηνο έχει καταγραφεί μεγάλη αύξηση των μολύνσεων σε άτομα ηλικίας 4 έως 18 ετών. Μόνο την τελευταία εβδομάδα , 3.559 παιδιά και νέοι της ηλικιακής αυτής κατηγορίας διαγνώστηκαν με κορονοϊό δηλαδή υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων κατά 14% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, οκτώ παιδιά. Αιτία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αποτελεί η ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη «Δέλτα».

Σε δυσοίωνες προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας προχώρησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Υπογράμμισε ότι στο προσεχές διάστημα αναμένεται διπλασιασμός των κρουσμάτων στα παιδιά. Όπως είπε υπολογίζεται ότι μεσοσταθμικά μέχρι το τέλος του έτους, το 44% των νέων κρουσμάτων θα είναι παιδιά σχολικής ηλικίας. Για την Βόρεια Ελλάδα ο κ. Σαρηγιάννης προέβλεψε ότι «θα φτάσουμε στην περυσινή κατάσταση δύο εβδομάδες νωρίτερα και πως έως το τέλος του Οκτωβρίου θα μετράμε περίπου 600 κρούσματα ημερησίως.

Σε μίνι lockdown οδεύει η Θεσσαλονίκη εξαιτίας του ιδιαίτερα επιβαρυμένου ιικού φορτίου των τελευταίων ημερών.

Εν τω μεταξύ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας με εγκύκλιό του βάζει «φρένο» σε συμπεριφορές με τις οποίες επιχειρείται η αποτροπή της τήρησης των μέτρων που έχει θεσμοθετήσει η πολιτεία για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού. Αφετηρία αποτέλεσε η έννομη προστασία δημοσίων λειτουργών που στοχοποιούνται από «αντιεμβολιαστές».

Σε ό,τι αφορά τις μηνύσεις σε βάρος δασκάλων, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ο κ. Πλιώτας ζητά να μην κινείται η αυτόφωρη διαδικασία πριν ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Διπλωματικός μαραθώνιος και κρίσιμες διαβουλεύσεις στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Αυστηρό μήνυμα της Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σε υπουργική Διάσκεψη για τη Λιβύη που διεξήχθη για πρώτη φορά με τη συμμετοχή και της Ελλάδας ως παρατηρητή, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, υποστήριξε εμφατικά την άμεση αποχώρηση όλων των

ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων από τη χώρα, κατονομάζοντας την Τουρκία.

Για το τελευταίο επεισόδιο της τουρκικής παραβατικότητας ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του ο Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε χάρτη με την παρουσία των τουρκικών πολεμικών πλοίων, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση μόλις δέκα μιλίων από τις ανατολικές ακτές της Κρήτης.

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για βεβαρυμένο παρελθόν του 40χρονου, που σκότωσε την 32χρονη εκπαιδευτικό στη Ρόδο επειδή τον χώρισε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική της Ρόδου, ο δράστης είχε επιδείξει ακραία και επιθετική συμπεριφορά έναντι της πρώην γυναίκας του και άλλων συντρόφων του και αντιμετώπιζε καταγγελίες και μηνύσεις.

Εναντίον του είχε προσφύγει και η πρώην σύζυγός του, ζητώντας από τη δικαιοσύνη να εκδώσει απόφαση που να τού απαγορεύει να την πλησιάσει. Στα δικόγραφα εναντίον του αναφέρεται ότι με την απειλή όπλου την απήγαγε και την ανάγκασε να οδηγήσει το αυτοκίνητό της σημαδεύοντάς την με την κάννη από το πίσω κάθισμα. Μετά από μήνυσή της, επιχείρησε να εισβάλλει στο σπίτι της, αλλά εκδιώχθηκε από ιδιωτικό αστυνομικό που είχε προσλάβει ο πατέρας της για την ασφάλειά της.

Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι οι υποθέσεις αγνοούμενων και δολοφονημένων αυτοχθόνων γυναικών στις ΗΠΑ δεν συγκεντρώνουν το αντίστοιχο ενδιαφέρον με εκείνο της υπόθεσης της Γκάμπι Πετίτο, η σορός της οποία εντοπίστηκε μετά από μεγάλη έρευνα του FBI ενώ υπήρξε μεγάλη προβολή στο Ίντερνετ και έγινε βασικό θέμα σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης.

Την αποσωλήνωση του 6χρονου Φώτη που τραυματίστηκε σοβαρά την Κυριακή σε αγώνα καρτ στην Πάτρα θα επιχειρήσουν σήμερα οι γιατροί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως ανέφεραν ο υποδιοικητής του νοσοκομείου του Ρίου και ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων η μαγνητική τομογραφία έδειξε μικρό αριθμό εγκεφαλικών βλαβών και η σημασία τους θα φανεί μετά την αφύπνιση του παιδιού.

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτήν την ώρα καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών έξω από το υπουργείο στην οδό Νίκης.

Στην προκήρυξη 24ωρη απεργίας για αύριο στον κλάδο εστίασης και των διανομέων, προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουρισμού- Επισιτισμού, διεκδικώντας την εκ βάθρων αλλαγών των όρων και συνθηκών εργασίας. Oι διανομείς, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 το πρωϊ στο Πεδίον του Άρεως και μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Νέες ταινίες από σήμερα στους κινηματογράφους. Η Μαρία Βασιλοπουλου θα μας δώσει το αποτύπωμα των νέων προβολών στις αίθουσες…

Και ο καιρός: Νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 23 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα