back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Υγειονομικός συναγερμός για τη βόρεια Ελλάδα, ενώ σε μίνι lockdown φαίνεται πως βαδίζει η Θεσσαλονίκη, με τα στοιχεία που φτάνουν στους επιδημιολόγους για το ιικό φορτίο και την άνοδο των κρουσμάτων να είναι ανησυχητικά. Αρκετές Περιφερειακές Ενότητες της Μακεδονίας και της Θράκης καταγράφουν επιβαρυμένο ιικό φορτίο.

Ο καθηγητής Λοιμοξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, σε δηλώσεις του στο MEGA, έκρουσε το «καμπανάκι» και προειδοποίησε ότι είναι πιθανή η λήψη έκτακτων μέτρων στη Θεσσαλονίκη.

«Έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες. Δεν έχουμε εντατικές για covid. Ενώ υπάρχουν και συμβάντα με διασωληνωμένους να περιμένουν σε απλούς θαλάμους για νοσηλεία» δήλωσε στo MEGA η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Κατσίμπα

2.329 τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24 ωρο στη χώρα, με ποσοστό θετικότητας 1,16%. 333 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,ενώ 26 κατέληξαν. 3.559 παιδιά και έφηβοι ηλικίας 4 έως18 ετών διαγνώστηκαν την τελευταία εβδομάδα με κορονοϊό.

«Με το πρώτο κρούσμα σε μαθητή θα κολλήσει όλη η τάξη σε 3-4 εβδομάδες», προειδοποίησε μέσω του ΑΝΤ1 η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας, Αθηνά Λινού. Χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα στα σχολεία και επεσήμανε ότι το μείζον θέμα είναι η πρόβλεψη να κλείνει ένα τμήμα, όταν νοσήσουν οι μισοί συν ένας μαθητής.

Σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων μπήκαν δύο τμήματα του 10ου δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη. Είναι τα πρώτα που κλείνουν για τη φετινή σχολική χρονιά.

Ο αμερικανός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων ανακοίνωσε ότι ενέκρινε τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου της Pfizer για την COVID-19 στους ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών και άνω των 18 ετών που διατρέχουν «υψηλό κίνδυνο» να παρουσιάσουν σοβαρή μορφή της νόσου που προκαλεί ο κορονοϊός.

Φόβοι για νέα παραλλαγή με αυξημένη αντοχή σε αντισώματα. Η νέα παραλλαγή Covid εντοπίστηκε σε ένα γηροκομείο στο Κεντάκι των ΗΠΑ και έχει ήδη μολύνει 45 ηλικιωμένους και εργαζόμενους. Το στέλεχος που προέρχεται από την Ιαπωνία είναι γνωστό ως R.1 και περιέχει επικίνδυνες μεταλλάξεις που προσβάλουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Δωρεά 1,1 δισ. δόσεων εμβολίων κατά της COVID 19 στις αναπτυσσόμενες χώρες ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Αυστηρό μήνυμα του Αντονι Μπλίνκεν προς Τουρκία. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σε υπουργική Διάσκεψη στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τη Λιβύη που διεξήχθη με τη συμμετοχή και της Ελλάδας ως παρατηρητή, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε εμφατικά την άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων από τη χώρα, μη διστάζοντας να κατονομάσει την Τουρκία.

Η σημασία της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια του τετ α τετ που είχε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Για το τελευταίο επεισόδιο της τουρκικής παραβατικότητας ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε χάρτη με τη παρουσία των τουρκικών πολεμικών πλοίων, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση μόλις δέκα μιλίων από τις ανατολικές ακτές της Κρήτης.

Θεματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο τέθηκαν επι τάπητος κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριακου Μητσοτακη με τον Πρόεδρο της FIFA, Gianni Infantino στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Infantino δώρισε στον κ. Μητσοτάκη μια φανέλα της παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου με τον αριθμό 9 καθώς και ένα σετ με τις χαρακτηριστικές κάρτες των διαιτητών, την κίτρινη και την κόκκινη. Ο κ Μητσοτάκης από την πλευρά του προσέφερε στον κ. Infantino ένα συλλεκτικό ρολόι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Σειρά παρεμβάσεων με αιχμή του δόρατος τον Προσωπικό Βοηθό για Άτομα με Αναπηρία, την Κάρτα Αναπηρίας και την προστασία των ανηλίκων, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που παρουσιάζει στις 11 το πρωί η αρμόδια υφυπουργός Κοινωνικής Προστασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι διανομείς, μετά τη χθεσινή στάση εργασίας και τη μοτοπορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας.

Επίθεση αγνώστων σημειώθηκε αργά το βράδυ σε σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού στην οδό Αχαρνών. Ξέσπασε συμπλοκή με δύο τραυματίες να διακομίζονται στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Εγιναν 5 προσαγωγές.

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:21 τα ξημερώματα 21 χλμ. βορειοανατολικά της Πάργας.

Η Ουάσιγκτον εξήρε την απόφαση του Πεκίνου να σταματήσει να κατασκευάζει μονάδες παραγωγής ενέργειας με την καύση άνθρακα στο εξωτερικό, παρότρυνε όμως τις αρχές της Κίνας να κάνουν περισσότερα στο εσωτερικό, στο πλαίσιο του αγώνα για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

Και ο καιρός: Νεφώσεις αναμένονται σήμερα στην Αττική, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα