back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Αυστηρό μήνυμα Αντονι Μπλίνκεν προς Τουρκία στη Διάσκεψη για τη Λιβύη ,με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σε Υπουργική Διάσκεψη για την Λιβύη με τη συμμετοχή των χωρών της Διαδικασίας του Βερολίνου, όμορων Αφρικανικών κρατών καθώς και της Ελλάδας και της Ισπανίας ως παρατηρητές, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών , κάλεσε εμφατικά για την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων από τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό κατονόμασε ρητά την Τουρκία.

Στο μέτωπο της πανδημίας ,

2.329 τα νέα κρούσματα στη χώρα , 451 καταγράφηκαν στην Αττική και 356 στη Θεσσαλονίκη . 333 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,ενώ 26 κατέληξαν.

3.559 παιδιά και έφηβοι ηλικίας 4 έως18 ετών διαγνώστηκαν την τελευταία εβδομάδα με κορονοιό

Να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που μηνύονται από γονείς, αρνητές του κορονοϊού επειδή εφαρμόζουν το νόμο ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Εν τω μεταξύ,
Σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων μπήκαν δύο τμήματα του 10ου δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη. Είναι τα πρώτα που κλείνουν για τη φετινή σχολική χρονιά.

Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ εισφέροντας στα κρατικά ταμεία 2,5 δις ευρώ.

Η πληρωμή του θα πραγματοποιηθεί σε 6 δόσεις, Η πρώτη θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία στο τέλος Φεβρουαρίου του 2022. Ωστόσο θα δοθεί η δυνατότητα πληρωμής των δύο πρώτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ έως τα τέλη Οκτωβρίου. Απαλλάσσονται για τρία χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ οι σεισμόπληκτοι σε Βόρειο Αιγαίο και Θεσσαλία

 

Tαχύτερη του αναμενομένου ανάκαμψη στην ελληνική οικονομία αναμένει η Κομισιόν ,σύμφωνα με την Έκθεση της 11ης αξιολόγησης μεταμνημονιακής εποπτείας. Η Έκθεση καταγράφει πρόοδο στις ιδιωτικοποιήσεις και θετικά βήματα στη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος. Επισημαίνεται, ωστόσο, μεταξύ άλλων, σοβαρή απόκλιση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου που ανέρχονται στα 900 εκ. ευρώ, υπερβαίνοντας τον στόχο του Ιουλίου κατά σχεδόν 80%.

Δωρεά 1,1 δισ. δόσεων εμβολίων κατά της COVID 19 στις αναπτυσσόμενες χώρες ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

 

Σε αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική της Σουπερλίγκας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
ΟΦΗ- Αστέρας Τρίπολης 0-0-
Ολυμπιακός- Απόλλων Σμύρνης 4-1
Παναιτωλικός- ΠΑΟΚ 1-2
ΑΕΚ- Λαμία 1-0
και Άρης- Παναθηναϊκός 1-0

Η 3η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τις αναμετρήσεις: Ιωνικός- ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλος- Ατρόμητος, ενώ παρελθόν αποτελεί για την ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης ο προπονητής Γιάννης Πετράκης.

ΚAIΡΟΣ

Νεφώσεις αναμένονται αύριο στην Αττική, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

22 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα