back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα σε εργοστάσιο ξυλείας στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Η φωτιά ξεκίνησε στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου το οποίο κατασκευάζει ξύλινες παλέτες και πλέον έχει εξαπλωθεί και στις εγκαταστάσεις του, ενώ γίνονται προσπάθειες να μην επεκταθεί στο διπλανό εργοστάσιο με χρώματα. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με 80 άνδρες και 30 οχήματα.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, με τα κρούσματα κορωνοιού να αυξάνονται, προκαλώντας συναγερμό τόσο στο κυβερνητικό, όσο και στο επιστημονικό επιτελείο.

Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα για σύσκεψη στις έντεκα το πρωί με φορείς της πόλης.

3.040 τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, με ποσοστό θετικότητας 0,76%. 333 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 42 κατέληξαν.

Να διερευνηθούν και μάλιστα τάχιστα, οι ενέργειες αντιεμβολιαστών- αρνητών που στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών, οι οποίοι εφαρμόζουν το νόμο για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων στα σχολεία ζητά με παραγγελία του προς τους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής.

Η παραλλαγή Δέλτα, που έχει εντοπιστεί σε 185 χώρες μέχρι σήμερα, έχει σχεδόν εκτοπίσει τις τρεις προηγούμενες παραλλαγές, την Άλφα, τη Βήτα και τη Γάμμα, οι οποίες πλέον αποτελούν λιγότερο από το 1% των κρουσμάτων στα οποία γίνεται ανάλυση του γονιδιώματος, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε σήμερα τις φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες παράγουν τα εμβόλια για την COVID-19 ότι επιτείνουν μια «κρίση άνευ προηγουμένου για τα ανθρώπινα δικαιώματα», καλώντας να διανεμηθούν δύο δισεκατομμύρια δόσεις στις φτωχές χώρες.

Επεκτείνει στους 5 μήνες το Freedom pass σε νέους η κυβέρνηση από τρεις όπως προβλεπόταν αρχικώς. Με σχετική τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς το πακέτο των 50 δωρεάν GB σε νέους 15-17 ετών που εμβολιάζονται θα παραμείνει ενεργό επί πεντάμηνο.

Σε διευκρινίσεις προχώρησε το υπουργείο Υγείας, ύστερα από ερωτήματα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και των ιδιωτών οδοντιάτρων, αναφορικά με το πρωτόκολλο επίσκεψης στα ιατρεία τους.

Οι εμβολιασμένοι ασθενείς θα προσέρχονται κανονικά, ενώ όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κάνουν rapid test 48 ωρών. Τα παιδιά θα προσέρχονται με την εξέταση που ήδη έχουν για να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία το σχολικό πρόγραμμα.

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να μετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ σειρά σημαντικών συναντήσεων έχει ξεκινήσει ο Υπουργός Εξωτερικών.

Την ανάγκη εγρήγορσης της Διεθνούς Κοινότητας λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στο Αφγανιστάν επισήμανε ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια κλειστής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε για το Αφγανιστάν με τη συμμετοχή γειτονικών κρατών αλλά και Ευρωπαϊκών χωρών.

Οι Ταλιμπάν ζήτησαν να απευθυνθούν στους ηγέτες του υπόλοιπου κόσμου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αυτήν την εβδομάδα και διόρισαν νέο πρεσβευτή του Αφγανιστάν στα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με μια επιστολή που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters.

Ξεκινάει σήμερα η ανάρτηση των 6,5 εκατομμυρίων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ μέσω του οποίου εκτιμάται οτι θα εισπραχθούν 2,6 δισ. ευρώ σε 6 μηνιαίες δόσεις. Για τους περισσότερους ιδιοκτήτες ακινήτων ο φόρος δεν θα διαφέρει σε σχέση με πέρυσι, ενώ μειωμένο φόρο θα πληρώσουν φέτος επιπλέον 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων λόγω των χαμηλών εισοδημάτων που είχαν την περσινή χρονιά.

Το ηφαίστειο της Αίτνας ξύπνησε και πάλι. Από τον κρατήρα του πύρινου γίγαντα της Σικελίας βγαίνει καπνός και περιορισμένη ποσότητα λάβας.

Οι εκπομπές διοξειδίου του Θείου από τη χθεσινή έκρηξη, που καταγράφηκαν από δορυφόρο έφτασαν στην Ελλάδα, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook o μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Συνελήφθη ο δράστης που κρατούσε δύο ομήρους μέσα σε ένα λεωφορείο, σε αυτοκινητόδρομο της νότιας Γερμανίας, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας. Οι δύο όμηροι ήταν οδηγοί λεωφορείου.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών, 6,0 βαθμών σύμφωνα με το αυστραλιανό ινστιτούτο γεωεπιστήμης, έπληξε τις πρωινές ώρες τη νοτιοανατολική Αυστραλία, στην περιφέρεια της Μελβούρνης, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε τμήμα της Μελβούρνης, ενώ δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Kαι ο καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα στη χώρα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα