back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη δυο πύρινα μέτωπα στην Νέα Μάκρη Αττικής.

Η μια εστία εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ ενώ η δεύτερη είναι στην οδό Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι. Στο σημείο έχουν σπεύσει 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Να εκκενώσουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι και να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης, ζητά με ανακοίνωση του ο Δήμος Μαραθώνα.

Να ρίξει τους τόνους με τη Γαλλία θα επιχειρήσει σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, στην ομιλία του ο Τζο Μπαιντεν θα φανεί ενωτικός παρα τις επικρίσεις που δέχτηκε από τους συμμάχους για τη διαχείριση της αποχώρησης από το Αφγανιστάν, αλλά και για τη διπλωματική κρίση με τη Γαλλία μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ, Αυστραλίας και Βρετανίας.

Επίσης αναμένεται να γνωστοποιήσει ότι δεν πιστεύει στην ιδέα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου με έναν κόσμο διαιρεμένο σε κομμάτια», με φόντο την αντιπαλότητα μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Αναφορικά με την πληροφορία που έδωσε η Γαλλία, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αιτήθηκε συνομιλία με τον Εμανουέλ Μακρόν, η απάντηση του αξιωματούχου ήταν ανυπομονούμε» για αυτή την τηλεφωνική συνδιάλεξη.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι σύναψαν χωρίς να την προειδοποιήσουν μια νέα συμμαχία, στο πλαίσιο της οποίας η Αυστραλία θα εξοπλιστεί με αμερικανικά υποβρύχια, κάτι που ακυρώνει μια τεράστια παραγγελία που είχαν κάνει οι Αυστραλοί στους Γάλλους.

Για «έλλειψη εμπιστοσύνης» και «αδιαφάνεια» εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών, στην κρίση των υποβρυχίων που τις έχει φέρει σε αντιπαράθεση με τη Γαλλία, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοιού. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, την τρίτη αναμνηστική δόση θα λάβουν οι ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών, όσοι φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας και οι υγειονομικοί. Ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός.

2.126 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 369 στην Αττική και 341 στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώθηκαν χθες. 342 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 39 κατέληξαν.

Πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις δέκα το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 έξω από το υπουργείο υγείας εξήγγειλε για αύριο η ΠΟΕΔΗΝ.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της 76ης ΓΣ του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Εάν υποβληθεί τέτοιο αίτημα θα εξεταστεί διπλωματικά και νομίζω ότι θα απαντηθεί θετικά», είπε ο κ. Οικονόμου. Ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει αύριο στη Νέα Υόρκη, ενώ σειρά σημαντικών συναντήσεων ξεκίνησε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της Συνέλευσης.

Συνάντηση θα έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τους Δημάρχους Αθηναίων και Κωνσταντινούπολης Κώστα Μπακογιάννη και Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα ως επίσημος προσκεκλημένος του κ. Μπακογιάννη, στο πλαίσιο ανταπόδοσης της επίσκεψης του Δημάρχου Αθηναίων στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάιο, όταν οι δύο δήμαρχοι είχαν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Ξεκινάει αύριο η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για περισσότερους από 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα πραγματοποιηθεί και φέτος σε έξι μηνιαίες δόσεις, ενώ οι ιδιοκτήτες μπορούν είτε να ξεκινήσουν να πληρώνουν την πρώτη δόση στο τέλος Σεπτεμβρίου και την τελευταία εως τις 28/2/22, είτε να καταβάλουν τις δύο πρώτες δόσεις στο τέλος Οκτωβρίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Aρχικά αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα