back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι κοριτσάκι 2 ετών έμεινε χθες για περίπου 5 ώρες κλειδωμένο μέσα σε λεωφορείο παιδικού σταθμού στη Βούλα και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για τον απεγκλωβισμό του, όταν έγινε αντιληπτό από περαστικό. Οι γονείς του δίχρονου κοριτσιού κατέθεσαν μήνυση για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Συνελήφθησαν 5 άτομα, ο οδηγός του σχολικού, η συνοδός, η ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού, ο διευθυντής και η βρεφονηπιοκόμος. Σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα και αφέθησαν ελεύθεροι, καθώς διατάχθηκε περαιτέρω έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδάκι φέρεται να αποκοιμήθηκε το πρωί μέσα στο λεωφορείο. Ο οδηγός και η συνοδός δεν το είδαν και έτσι δεν το παρέδωσαν στον παιδικό σταθμό.

Στο “μέτωπο” του κορονοϊού, στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν εκτάκτως αύριο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και η υφυπουργός, Μίνα Γκάγκα, προκειμένου να έχουν σύσκεψη στις 11:00 το πρωί με 14 δημάρχους και υγειονομικούς φορείς. Αυτό, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και των εισαγωγών ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ των νοσοκομείων. Ακολούθως, θα μεταβούν στη Δυτική Μακεδονία, περιοχή με επίσης βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

…Στο μεταξύ, σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ με τον κ. Πλεύρη, ο υπουργός τόνισε ότι η τρίτη δόση του εμβολίου δεν θα είναι υποχρεωτική για τους υγειονομικούς. Μιλώντας, επίσης, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Υγείας χρησιμοποίησε σκληρή γλώσα απέναντι σε εκείνους που, όπως είπε, χρησιμοποιούν δημόσιο βήμα αφήνοντας υπόνοιες ότι ο εμβολιασμός δεν είναι η λύση. “Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Μιλάμε για την πανδημία των ανεμβολίαστων”, τόνισε ο κ. Πλεύρης, υπογραμμίζοντας ότι το 91% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Να κάνει αυτοκριτική για να δει τι πήγε λάθος και η χώρα μας είναι στις τελευταίες θέσεις από πλευράς αριθμού εμβολιασμένων, συνέστησε στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος επέμεινε στην ανάγκη να γίνει μια μεγάλη επένδυση στο ΕΣΥ. Για μικροπολιτική προσέγγιση του θέματος από τον υπουργό Υγείας, έκανε λόγο ο Μιχάλης Κατρίνης, από το ΚΙΝΑΛ.

…Στο μεταξύ, κατατέθηκε σήμερα και ψηφίζεται αύριο η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την παροχή κουπονιού Freedom Pass/Data, του πακέτου που προσφέρει δωρεάν 50 GB για χρήση στο διαδίκτυο σε νέους ηλικίας 15-17 ετών που εμβολιάζονται. Με την ίδια τροπολογία ορίζεται στα 50 ευρώ ο εμβολιασμός κατ’ οίκον από ιδιώτες γιατρούς με το μονοδοσικό εμβόλιο και στα 30 η δόση για εμβολιασμό με εμβόλια δύο δόσεων. Στο ιατρείο τους, θα λαμβάνουν το ποσό των 20 ευρώ για το εμβόλιο της μίας δόσης και 15 ευρώ όταν διενεργείται εμβόλιο δυο δόσεων.

…Αντιδράσεις, την ίδια ώρα, προκαλεί η νέα ΚΥΑ που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει από σήμερα για την επίσκεψη στον οδοντίατρο, τη διενέργεια rapid test για τους εμβολιασμένους πολίτες και μοριακό τεστ για όσους είναι ανεμβολίαστοι. Για διάχυτη αγανάκτηση στον κλάδο του έκανε λόγο, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Βασίλης Σταθόπουλος, μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα… Oι δυνατότητες συνεργασίας των δύο πόλεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο Πολιτισμός και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους δημάρχους Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, και Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. “Μοναδική επιλογή μεταξύ Τουρκίας – Ελλάδας είναι η φιλία των δύο χωρών”, τόνισε ο κ. Ιμάμογλου, μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον κ. Μπακογιάννη. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε “σημαντική” τη συνεργασία των δύο πόλεων, Αθήνας και Κωνσταντινούπολης.

Φέτος, ενδεχομένως τα έσοδα από τον τουρισμό να φτάσουν τα 12 δις ευρώ, εκτίμησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλας. Ανέφερε, επίσης, ότι καταγράφεται 20% αύξηση στη μέση δαπάνη ανά επισκέπτη στη χώρα μας.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Στη νήσο Λα Πάλμα, στις Κανάριες Νήσους, η λάβα που κατεβαίνει από τους 9 κρατήρες του ηφαιστείου της Κούμπρε Βιέχα “κατάπιε” ήδη 166 σπίτια, απειλεί άλλα 500, κάλυψε 103 εκτάρια γης και ανάγκασε 6.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν από τους οικισμούς στους οποίους διέμεναν και συνεχίζει να κατευθύνεται προς τη θάλασσα. Την ίδια ώρα, ηφαιστειολόγοι προειδοποιούν ότι ενδεχομένως να ανοίξουν κι άλλοι κρατήρες στο ηφαίστειο.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα στο Βελιγράδι, όπου το παγκόσμιο μπάσκετ αποχαιρέτησε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Καιρός: Τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου – 32 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα