back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ο επιδημιολογικός δείκτης της χώρας θα κρίνει εάν θα χρειαστεί επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους πέραν των υγειονομικών ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Αναφερόμενος στους εργαζόμενους στον κλάδο της εστίασης είπε ότι στην παρούσα φάση, δεν φαίνεται να είναι απαραίτητο το μέτρο της υποχρεωτικότητας, ωστόσο αυτό μπορεί να αλλάξει εφόσον η υπάρξει μεγάλη έξαρση της πανδημίας. Πάντως όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, προς το παρόν η πανδημία φαίνεται να πηγαίνει καλά. Για τους υγειονομικούς ο υπουργός επεσήμανε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν συνιστά αυταρχισμό, καθώς αφορά στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιούν από τις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Συγκέντρωση αυτή την ώρα έξω από το υπ. Υγείας. Μεταξύ άλλων ζητούν την επιστροφή των ανεμβολίαστων συναδέλφων τους «με δεδομένο», όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ ότι και οι εμβολιασμένοι αποδεδειγμένα μεταδίδουν τον ιό.

Ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού με τη διαδικασία να έχει προαιρετικό χαρακτήρα. Την τρίτη δόση μπορούν να λάβουν πολίτες άνω των 60 ετών, υγειονομικοί και όσοι φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας.

Η τρίτη δόση εμβολίου φαίνεται ότι είναι αναγκαία για όλους μετά τους 8 μήνες και θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να ενισχύσουν την άμυνά τους όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα o πρόεδρος πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Τόνισε δε, ότι υπάρχουν άνθρωποι που εμβολιάστηκαν στην αρχική φάση και αυτή την στιγμή νοσούν ακόμα και βαριά.

Ασφαλές το εμβόλιο της κατά της Covid-19 και για τα παιδιά 5 έως 11 ετών ανακοίνωσε χθες η Phizer. Δεν θα αρκεστούμε σε μια δήλωση της εταιρείας. Το πιθανότερο ότι είναι όντως αποτελεσματικό, αλλά πρέπει πρώτα να δούμε τις σχετικές μελέτες και τα δεδομένα, δήλωσε στον Αθήνα 984 ο παιδίατρος και επιδημιολόγος, καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων Τάκης Παναγιωτόπουλος. Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, δεν θα κάνουμε εμβόλια στα παιδιά των ηλικιών αυτών, εάν δεν πειστούμε ότι είναι ασφαλή.

Διαδικτυακή εκδήλωση, με στόχο την ενημέρωση μαθητών και γονέων για τα οφέλη του εμβολιασμού στις ηλικίες 12 έως 17 κατά της νόσου του κορονοϊού, διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 4 μμ. Περισσότερα θα μας πει ο Ισίδωρος Ρούσσος.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη, που προκάλεσε ζημιές σε 5 σπίτια, ενώ κάηκαν και αυτοκίνητα.

Για εμπρησμό, έκανε λόγο μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης γνωστοποιώντας ότι έχουν γίνει ήδη προσαγωγές.

Την υποστήριξή τους στη Γαλλία εξέφρασαν οι ΥΠΕΞ των 27, που συνεδρίασαν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εν μέσω της κρίσης που έχει πυροδοτήσει η τριμερής συμφωνία για την ασφάλεια μεταξύ ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστραλίας, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ. Διευκρίνισε ότι οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι η γαλλο αμερικανική διένεξη δεν είναι απλά «διμερές ζήτημα», αλλά «πλήττει» την ΕΕ στο σύνολό της.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε σήμερα ότι δεν σχεδιάζει να συνομιλήσει με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης.

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει αύριο ο Πρωθυπουργός ενώ σειρά σημαντικών συναντήσεων ξεκίνησε χθες ο ΥΠΕΞ. Ο Νίκος Δένδιας στο περιθώριο της Συνέλευσης ενημέρωσε τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ για τα τελευταία περιστατικά τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο, εστιάζοντας στην παρενόχληση ερευνητικού σκάφους ανατολικά της Κρήτης.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της ΓΣ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Εάν υποβληθεί τέτοιο αίτημα θα εξεταστεί διπλωματικά και νομίζω ότι θα απαντηθεί θετικά» τόνισε.

Συνάντηση με τους Δημάρχους Αθηναίων και Κωνσταντινούπολης, Κώστα Μπακογιάννη και Εκρέμ Ιμάμογλου, θα έχει στη μία μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Ιμάμογλου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα ως επίσημος προσκεκλημένος του κ. Μπακογιάννη, στο πλαίσιο ανταπόδοσης της επίσκεψης του Δημάρχου Αθηναίων στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάιο.

Σε πανελλαδική στάση εργασίας, αύριο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα και μοτοπορεία με αφετηρία το Πεδίον του Άρεως στις 11 το πρωί, προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό, αντιδρώντας στις δυσμενείς εξελίξεις των τελευταίων ημερών στον κλάδο των ταχυμεταφορών και διανομέων.

Και ο καιρός: Αίθριος ο καιρός στην Αττική με νεφώσεις από το μεσημέρι που θα πυκνώσουν βαθμιαία. Έως 33 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αθήνα. 31ας βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα