back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε ύφεση είναι τα τρία πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν αργά χθες το βράδυ στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές σπιτιών, ενώ μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των οικισμών Λιβίσι και Αγία Μαρίνα να εγκαταλείψουν την περιοχή.

“Έχουν υποστεί ζημιές πέντε σπίτια”, ανέφερε πριν απο λίγο στον Αθήνα 9.84 ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για εμπρησμό, τόνισε και γνωστοποίησε ότι έγιναν προσαγωγές.

Στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού.

Ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, την επαναληπτική δόση θα λάβουν οι ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών, όσοι φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας και οι υγειονομικοί. Ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός.

2.126 τα νέα κρούσματα κορονοϊού, με ποσοστό θετικότητας 2,65%. 39 ασθενείς κατέληξαν, 342 νοσηλεύονται διασληνωμένοι.

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση, με στόχο την ενημέρωση μαθητών και γονέων για τα οφέλη του εμβολιασμού στις ηλικίες 12-17 ετών διοργανώνει στις 4 μμ το Υπουργείο Παιδείας. Η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, θα απαντήσουν σε απορίες γονέων.

Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους Αμερικανούς απ’ ό,τι η πανδημία της ισπανικής γρίπης (1918-19), σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Πάνω από 675.700 άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον ιό υπέκυψαν, ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει πλέον τα 42 εκατομμύρια στις ΗΠΑ.

Πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις δέκα το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 έξω από το υπουργείο υγείας εξήγγειλε για σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ. Ζητά μεταξύ άλλων την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών, «με δεδομένο», όπως αναφέρει, «ότι και οι εμβολιασμένοι αποδεδειγμένα μεταδίδουν τον ιό”.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της 76ης ΓΣ του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Εάν υποβληθεί τέτοιο αίτημα θα εξεταστεί διπλωματικά και νομίζω ότι θα απαντηθεί θετικά», είπε ο κ. Οικονόμου. Ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει αύριο στη Νέα Υόρκη, ενώ σειρά σημαντικών συναντήσεων ξεκίνησε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της Συνέλευσης.

Συνάντηση με τους Δημάρχους Αθηναίων και Κωνσταντινούπολης, Κώστα Μπακογιάννη και Εκρέμ Ιμάμογλου, θα έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Ο κ. Ιμάμογλου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα ως επίσημος προσκεκλημένος του κ. Μπακογιάννη, στο πλαίσιο ανταπόδοσης της επίσκεψης του Δημάρχου Αθηναίων στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάιο, όταν οι δύο δήμαρχοι είχαν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Οι ΥΠΕΞ των 27, που συνεδρίασαν στη Νέα Υόρκη – στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ – «εξέφρασαν την «υποστήριξή» τους στη Γαλλία στην κρίση που έχει πυροδοτήσει η τριμερής συμφωνία για την ασφάλεια μεταξύ των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Αυστραλίας, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Να ρίξει τους τόνους με τη Γαλλία θα επιχειρήσει σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, στην ομιλία του ο Τζο Μπαιντεν θα φανεί ενωτικός παρά τις επικρίσεις που δέχτηκε από τους συμμάχους για τη διαχείριση της αποχώρησης από το Αφγανιστάν, αλλά και για τη διπλωματική κρίση με τη Γαλλία.

Κινεζικό «σοκ» στις διεθνείς χρηματαγορές: Οι ανησυχίες για μια πιθανή χρεοκοπία της κινεζικής αγοράς ακινήτων Evergrande προκαλεί κραδασμούς στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία υπέστησαν ισχυρές απώλειες, με τους επενδυτές να αναμένουν τις επόμενες ημέρες τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών, μεταξύ άλλων από ΗΠΑ, Βρετανία και Ιαπωνία.

Από αύριο η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για περισσότερους από 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα πραγματοποιηθεί και φέτος σε έξι μηνιαίες δόσεις, ενώ οι ιδιοκτήτες μπορούν είτε να ξεκινήσουν να πληρώνουν την πρώτη δόση στο τέλος Σεπτεμβρίου και την τελευταία εως τις 28/2/22, είτε να καταβάλουν τις δύο πρώτες δόσεις στο τέλος Οκτωβρίου.

Το Ocean Viking, το σκάφος της SOS Méditerranée, διέσωσε και επιβίβασε 129 μετανάστες στα ανοικτά της Λιβύης και της Μάλτας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή μη κυβερνητική οργάνωση.

Η Αμερικανική κυβέρνηση θέλει σχεδόν να διπλασιάσει τον αριθμό των προσφύγων που θα γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ το επόμενο έτος, φτάνοντας τους 125.000, ώστε να τηρήσει την προεκλογική δέσμευσή της, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Και ο καιρός: Αρχικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 33 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα