back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χρ. Σταϊκούρας: Ζητήσαμε από τις ΗΠΑ στοιχεία για την υπόθεση Νοβάρτις – Θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις

Διαβάστε επίσης

Η κυβέρνηση έχει ήδη απευθυνθεί στις αμερικάνικες αρχές αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση Νοβάρτις, προκειμένου να ασκηθούν αγωγές και να αποζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο, γνωστοποίησε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Έχουμε απευθυνθεί στις αμερικανικές αρχές για να μας δοθούν στοιχεία. Με βάσει τα στοιχεία που θα έρθουν από την αμερικανική Δικαιοσύνη,το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, θα προτείνει στο ελληνικό Δημόσιο τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστερεί αναιτιολόγητα την ίδια ώρα που το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει θέσει το νομικό πλαίσιο για να ασκηθούν οι αγωγές, υπέρ του ελληνικού δημοσίου, ο υπουργός είπε ότι « εμείς θα κάνουμε αυτό που δεν έκανε τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ενημέρωσε δε τη Βουλή ότι το έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
κατατέθηκε στις 26/7/2021 και πρωτοκολλήθηκε στις 30/7/2021. «Όχι μόνο ξεκινήσαμε την διαδικασία αλλά ακολουθούμε πιστά τα βήματα που μας λέει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους», τόνισε ο υπουργός, θυμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2018, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι «με τους χειρισμούς της συγκαλύπτει το ελληνικό σκέλος ενός αδιαμφισβήτητου οικονομικού σκανδάλου με διεθνή διάσταση».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα