back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αρκαδία: Πυρκαγιά στα Καλύβια Μεγαλόπολης – Ενεργοποίηση του 112 για το Λεοντάρι

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη πυρκαγιά εξελίσσεται στην Αρκαδία, σε δασική έκταση στα Καλύβια του δήμου Μεγαλόπολης.

Για την κατάσβεσή της, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ήδη μέσω του αριθμού ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν ειδοποίηση: «Αν βρίσκεστε στο Λεοντάρι Αρκαδίας παραμείνετε σε ετοιμότητα & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

https://twitter.com/112Greece/status/1440313356980609026

 

Με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Τρίπολης ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μεγαλόπολης, Δημήτρης Σιέμπος, ο οποίος συμμετείχε στις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς, στην περιοχή Καλύβια.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις συνθήκες του τραυματισμού του, ο Δημήτρης Σιέμπος, «βρισκόμασταν στην περιοχή με το πυροσβεστικό όχημα του δήμου, όταν ξαφνικά μας έκλεισε η φωτιά. Στην προσπάθειά μου λοιπόν να απομακρυνθώ, τραυματίστηκα στα χέρια και το πρόσωπο».

Στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Τρίπολης και όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «τα εγκαύματα που φέρω είναι α΄ βαθμού».

Όσον αφορά την πυρκαγιά, εξακολουθεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, να είναι σε εξέλιξη, ενώ μετά την δύση του ήλιου, στην περιοχή επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις με την συνδρομή μηχανημάτων της αυτοδιοίκησης.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα