back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κάθε Τετάρτη ενημέρωση από ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους 4-17 ετών

Διαβάστε επίσης

Διαδικτυακή εκδήλωση, με στόχο την ενημέρωση μαθητών και γονέων για τα οφέλη του εμβολιασμού στις ηλικίες 12-17 κατά της νόσου του κορονοϊού, διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 4 μμ. Εν τω μεταξύ, από την ερχόμενη  Τετάρτη και κάθε Τετάρτη ο ΕΟΔΥ θα ενημερώνει αναλυτικά  για τα παιδιά 4-17 ετών που νοσούν όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου .

Παρακολουθούμε τα δεδομένα. Είναι γεγονός πως στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα, όχι από τώρα, αλλά από τον Μάρτιο, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα  είπε ο κ. Οικονόμου. Ο ίδιος σημείωσε ότι «σαφώς και έχουμε εικόνα για την κατάσταση. Πριν από την έναρξη των σχολείων είχε ξεκινήσει η αύξηση των κρουσμάτων. Έχουμε σχεδιάσει το πλαίσιο λειτουργίας».

Ταυτόχρονα, από το υπουργείο Παιδείας μέσω της πλατφόρμας myschool «θα μπορούν να είναι προσβάσιμα και τα τμήματα εκείνα, αν υπάρχουν», που είναι σε αναστολή.

«Σκοπός να διασφαλίσουμε πως θα είναι τα σχολεία ανοιχτά και τα παιδιά στις αίθουσες. Και παρακολουθούμε τα δεδομένα και ανάλογα με αυτά εξελίσσεται η πολιτική μας», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εν τω μεταξύ , σε ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση προσκαλεί το υπουργείο Παιδείας μαθητές και γονείς, με στόχο την ενημέρωσή τους για τα οφέλη του εμβολιασμού κατά της νόσου του κορονοϊού στις ηλικίες 12-17 ετών, αύριο Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 16:00.

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα. Μαρία Θεοδωρίδου και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κα. Βάνα Παπαευαγγέλου θα απαντήσουν σε απορίες γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Τα ερωτήματα θα μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους από σήμερα, Δευτέρα 20/9, ως και αύριο Τρίτη 21/9 στις 2 μμ, στη φόρμα https://forms.gle/7qVHt6NfTASWHxCw5.

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, από το κανάλι του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο YouTube στο σύνδεσμο: https://youtu.be/KzHniXrJQaQ αλλά και από το λογαριασμό του ΥΠΑΙΘ στο Facebook (σύνδεσμος: https://www.facebook.com/MinEduGR).

Η εν λόγω εκδήλωση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κυβερνητικών δράσεων ευαισθητοποίησης, επιστημονικής ενημέρωσης και παρότρυνσης των γονέων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους ηλικίας 12 ετών και άνω, με στόχο την πληρέστερη θωράκιση της υγείας τους όσο και της δια ζώσης μαθησιακής διαδικασίας, όπως η δημοσίευση λίστας με συχνά ερωτήματα γονέων και απαντήσεις από τους ειδικούς.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία, η ηγεσία του Υπουργείου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τα δικά τους ερωτήματα στις ειδικούς και να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή ενημέρωση για τη σημασία της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου Covid-19.

Έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους απηύθυνε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι 1 στα 3 παιδιά νοσεί με κορονοϊό, έναντι 1 στα 5 παιδιά που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. «Το υψηλό ιικό φορτίο και η μετάλλαξη Δέλτα έχει εστιάσει στα μικρά παιδιά. Παρακαλούμε τους γονείς σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τα συμπτώματα στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, είναι τα συνήθη, πυρετός, πονόλαιμος, κόπωση κ.λπ. Όμως αυτά τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στα νοσοκομεία» είπε.

‘Ελενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα