back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέοι όροι λειτουργίας του δημοσίου με κοινή υπουργική απόφαση

Διαβάστε επίσης

Νέα εποχή ξεκινά από σήμερα στο δημόσιο καθώς η δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ( Β’ 4337/18.9.2021) η κοινή υπουργική απόφαση για τους όρους λειτουργίας του δημοσίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 ως και τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00, προνομιούχοι εργαζόμενοι είναι οι εμβολιασμένοι.

Ειδικότερα

  • Ο αριθμός των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται με βάση τη φύση των καθηκόντων των εργαζομένων και τις ανάγκες κάθε Υπηρεσίας, στο ποσοστό που έχει προσδιοριστεί με το πλάνο εργασιών κάθε Υπηρεσίας μέχρι την έναρξη ισχύος της ΚΥΑ και το οποίο βέβαια δεν μπορεί να ξεπερνά το 25%.
  • Οι συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία, χωρίς τον περιορισμό ατόμων, πραγματοποιούνται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με την παρ.2 του αρ.10 της ΚΥΑ, και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με την
    παρ.3 του ίδιου άρθρου, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, ήτοι απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των παρευρισκόμενων, αναλογία του 1 ατόμου ανά 5 τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού.
  • Σε ότι αφορά την προσέλευση πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες αυτή μπορεί να γίνει, πάντα όμως με μάσκα, αποστάσεις ασφαλείας και ραντεβού.
  • Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι όπου υπάρχει η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους δημοσίους υπαλλήλους τα δεδομένα είναι διαφορετικά καθώς υπάρχει η αναστολή εργασίας. Οι υπουργικές αποφάσεις για την πανδημία ανανεώνονται κάθε εβδομάδα με βάσει τα δεδομένα που επικρατούν στο μέτωπο της πανδημίας.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα