back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 θα λάβουν ακόμη τρεις κατηγορίες πολιτών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση. Πρόκειται για τους ηλικιωμένους άνω των 60 ετών, όσους φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας και οι υγειονομικοί. Ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός και η σχετική πλατφόρμα ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ,

2.126 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, εκ των οποίων 369 εντοπίστηκαν στην Αττική και 341 στη Θεσσαλονίκη. 342 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 39 κατέληξαν.

 

Πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις δέκα το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 έξω από το υπουργείο υγείας εξήγγειλε για αύριο η ΠΟΕΔΗΝ.

Παράλληλα ζητά την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών, «με δεδομένο», όπως αναφέρει, «ότι και οι εμβολιασμένοι, αποδεδειγμένα μεταδίδουν τον ιό.

 

Το προσωπικό του στοίχημα που δεν είναι άλλο, από τον έλεγχο των ενδο-νοσοκομειακών λοιμώξεων στα δημόσια νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές, ανέπτυξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε πρόκειται άμεσα να ζητήσει στοιχεία από τους υπευθύνους των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, για τις αιτίες θνησιμότητας στα νοσοκομεία και ειδικά για τα ποσοστά των ασθενών που έχουν χάσει τη ζωή τους ,αλλά ως αιτία θανάτου έχει καταγραφεί η νόσος ,για την οποία εισήχθησαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ακόμα και στις περιπτώσεις COVID-19, αλλά είχαν προσβληθεί ταυτόχρονα και από ενδο-νοσοκομειακή λοίμωξη.

 

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της 76ης ΓΣ του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Εάν υποβληθεί τέτοιο αίτημα θα εξεταστεί διπλωματικά και νομίζω ότι θα απαντηθεί θετικά», είπε ο κ. Οικονόμου.

Ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, ενώ σειρά σημαντικών συναντήσεων ξεκίνησε από σήμερα ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της Συνέλευσης.

 

Συνάντηση θα έχει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τους Δημάρχους Αθηναίων και Κωνσταντινούπολης Κώστα Μπακογιάννη και Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα ως επίσημος προσκεκλημένος του κ. Μπακογιάννη, στο πλαίσιο ανταπόδοσης της επίσκεψης του Δημάρχου Αθηναίων στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάιο, όταν οι δύο δήμαρχοι είχαν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

 

Αναρτώνται μεθαύριο Τετάρτη στο TAXIS τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου ακινήτων για 6, 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

 

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από πυροβολισμούς σε Λύκειο στη Βιρτζίνια, στην πολλοστή επίθεση που σημειώνεται σε σχολικό ίδρυμα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

“Απαράδεκτο” χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν , τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η Γαλλία ,στο πλαίσιο της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας που υπέγραψαν οι ΗΠΑ με την Αυστραλία και τη Βρετανία.

ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις ,οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 21 (έναν) έως 33 βαθμούς Κελσίου.

29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο ΓΚΑΖΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα