back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοιού. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, την τρίτη αναμνηστική δόση θα λάβουν οι ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών, όσοι φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας και οι υγειονομικοί. Ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός.

2.126 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 369 στην Αττική και 341 στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώθηκαν σήμερα. 342 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 39 κατέληξαν.

 

Πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις δέκα το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 έξω από το υπουργείο υγείας εξήγγειλε για αύριο η ΠΟΕΔΗΝ. Παράλληλα ζητά την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών, «με δεδομένο», όπως αναφέρει, «ότι και οι εμβολιασμένοι, αποδεδειγμένα μεταδίδουν τον ιό.

 

Το προσωπικό του στοίχημα που δεν είναι άλλο, από τον έλεγχο των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στα δημόσια νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές, ανέπτυξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε πρόκειται άμεσα να ζητήσει στοιχεία από τους υπευθύνους των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας για τις αιτίες θνησιμότητας στα νοσοκομεία και ειδικά για τα ποσοστά των ασθενών που έχουν χάσει τη ζωή τους αλλά ως αιτία θανάτου έχει καταγραφεί η νόσος για την οποία εισήχθησαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ακόμα και στις περιπτώσεις COVID-19, αλλά είχαν προσβληθεί ταυτόχρονα και από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

 

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της 76ης ΓΣ του ΟΗΕ, στη Ν. Υόρκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Εάν υποβληθεί τέτοιο αίτημα θα εξεταστεί διπλωματικά και νομίζω ότι θα απαντηθεί θετικά», είπε ο κ. Οικονόμου. Ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Ν. Υόρκη την Τετάρτη, ενώ σειρά σημαντικών συναντήσεων ξεκινά από σήμερα ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της Συνέλευσης.

 

Συνάντηση θα έχει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τους Δημάρχους Αθηναίων και Κωνσταντινούπολης Κώστα Μπακογιάννη και Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα ως επίσημος προσκεκλημένος του κ. Μπακογιάννη, στο πλαίσιο ανταπόδοσης της επίσκεψης του Δημάρχου Αθηναίων στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάιο, όταν οι δύο δήμαρχοι είχαν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

 

Αναρτώνται μεθαύριο Τετάρτη στο TAXIS τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου ακινήτων για 6, 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

 

Φιλοζωικές οργανώσεις ή σωματεία μπορούν στο εξής να παρίστανται αυτοτελώς ως πολιτική αγωγή, προς υποστήριξη της κατηγορίας σε δίκες κακοποίησης ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο νόμο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

 

Στη Ρωσία, πρώτη δύναμη αναδείχθηκε το κόμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές, αν και το ποσοστό του σημείωσε μικρή πτώση σε σύγκριση με το 2016.

Αρχικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα