back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Έτοιμος να αντιμετωπίσει το σενάριο των πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Α. Τσίπρας, προκαλώντας τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να κάνει πράξη , όπως είπε, “αν τολμά και αν έχει το θάρρος” ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

“Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα” ανέφερε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για το θέμα αυτό. Υπογράμμισε ότι το κρίσιμο δίλημμα είναι αν η χώρα θα συνεχίσει σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση στην οποία την οδηγεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη -μία κυβέρνηση η οποία έχει το πρόσωπο του Ιανού -όπως είπε χαρακτηριστικά-ή αν θα αποκτήσει μια προοδευτική κυβέρνηση, με συγκεκριμένη στόχευση και πολιτικές που θα έχουν ως στόχο την κοινωνική συνοχή. Σύμφωνα με τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα οι εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής είτε θα δώσουν την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ για να σχηματίσει κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο, είτε λογω της αδυναμίας της Ν.Δ να βρει συμμάχους αν δεν εξασφαλίσει ούτε αυτή την απόλυτη πλειοψηφία, τότε το στοίχημα θα κριθεί στις διερευνητικές εντολές.

Ο Α. Τσίπρας στην εφ’ όλης συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, επιχειρώντας ταυτόχρονα να αποδομήσει τις πρόσφατες δεσμεύσεις του Κ. Μητσοτάκη από το ίδιο βήμα. Τον κατηγόρησε πως επιχειρεί να εξαπατήσει την μεσαία τάξη, τη νεολαία, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους, δίνοντας παραπλανητικές υποσχέσεις, ενώ για το θέμα της πανδημίας τόνισε πως η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα, όπως αυτό του εμβολιασμού.

Σε κρίση οι σχέσεις της Γαλλίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία, μετά τη συμφωνία της Καμπέρας με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο για την προμήθεια πυρηνοκίνητων υποβρυχίων, με την οποία αναιρέθηκε η σύμβαση, για την αγορά συμβατικών υποβρυχίων από το Παρίσι. “Η Αυστραλία ήταν ειλικρινής, ανοικτή και έντιμη με τη Γαλλία και εξέφραζε τις ανησυχίες της στο Παρίσι, αναφορικά με τη συμφωνία για την προμήθεια γαλλικών υποβρυχίων, επί περίπου δύο χρόνια” δήλωσε σήμερα ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας Πίτερ Ντάτον,

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, έκρινε ότι “αυτό που συνέβη” θα έχει επιπτώσεις στον καθορισμό της νέας στρατηγικής αντίληψης του ΝΑΤΟ και μίλησε για “σοβαρή κρίση” μία “σοβαρή διάρρηξη εμπιστοσύνης” όπως είπε.

Αύριο αναμένονται οι ανακοινώσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με τη χορήγησης της τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Οι αποφάσεις της Επιτροπής αναμένεται να αφορούν στον προγραμματισμό εμβολιασμού ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών και πιθανότατα όσων διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών και εν αναμονή της χορήγησης των εμβολίων από τους παιδιάτρους, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι είναι σημαντικό να μην χάνεται ο χρόνος ούτε μιας ημέρας. Τον κίνδυνο, όσο αυξάνονται τα κρούσματα σε παιδιά, να αυξάνονται και οι νοσηλείες, ακόμα και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κωνσταντίνος Νταλούκας, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84

Στο νοσοκομείο του Ρίου μεταφέρθηκε διασωληνωμένο ένα αγόρι 6 ετών, το οποίο τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αγώνα καρτ, στο κέντρο της Πάτρας. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το ατύχημα συνέβη όταν ένα αγωνιζόμενο όχημα καρτ χτύπησε στα προστατευτικά που ήταν τοποθετημένα στην οδό Μαιζώνος, και προκάλεσε την πτώση και τον τραυματισμό του παιδιού, το οποίο παρακολουθούσε τον αγώνα από τα κάγκελα.

Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Φυλή, κοντά στο Δημοτικό Στάδιο, και καίει ξερά χόρτα και απορρίμματα. Επιχειρούν 29 πυροσβέστες, με 7 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή Καμπιά, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

“Το ζήτημα της επανόρθωσης των οφειλών από την Γερμανία προς την Ελλάδα, παραμένει ανοικτό και πρέπει κάποτε να βρει τη δικαίωσή του” τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τη Βιάννο, στην Κρήτη, όπου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα, το Σεπτέμβρη του 1943 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, που εκτέλεσαν 401 κατοίκους της περιοχής. Συγκινημένη η κυρία Σακελλαροπούλου, έκανε αναφορά στις γυναίκες που έδωσαν τη μάχη και κράτησαν -όπως είπε- “ζωντανή τη μνήμη της συμφοράς, αλλά και της αντίστασης στη ναζιστική θηριωδία”.

Κυριακή της καθαριότητας και σήμερα, με την περιοχή του Παγκρατίου να βρίσκεται στο επίκεντρο της επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης, από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. “Η προσπάθεια για μια καθαρή Αθήνα δεν σταματάει ποτέ, όλη την εβδομάδα και κάθε Κυριακή, όπως σήμερα στο Παγκράτι” γράφει στο facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννη.

Στην αθλητική επικαιρότητα και στους σημερινούς αγώνες της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ:

Αυτή την ώρα Απόλλων Σμύρνης – Βόλος.

6 και τέταρτο: Ατρόμητος – Παναιτωλικός και

ΟΦΗ – ΑΕΚ. Στις 8 και μισή:

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ και

Λαμία – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή και καταιγίδων. Θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα