back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Σε κρίση οι σχέσεις της Γαλλίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία, μετά τη συμφωνία της Καμπέρας με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο τη λεγόμενη AUKUS για την προμήθεια πυρηνοκίνητων υποβρυχίων, με την οποία αναιρέθηκε η σύμβαση, για την αγορά συμβατικών υποβρυχίων από το Παρίσι.

“Η Αυστραλία ήταν ειλικρινής, ανοικτή και έντιμη με τη Γαλλία και εξέφραζε τις ανησυχίες της στο Παρίσι, αναφορικά με τη συμφωνία για την προμήθεια γαλλικών υποβρυχίων, επί περίπου δύο χρόνια” δήλωσε σήμερα ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας Πίτερ Ντάτον, «Οι ισχυρισμοί ότι οι ανησυχίες δεν είχαν διατυπωθεί από την αυστραλιανή κυβέρνηση, απλά αψηφούν ό,τι είναι δημόσια καταγεγραμμένο και σίγουρα ό,τι λέγαμε δημοσίως για μεγάλο διάστημα», δήλωσε ο Πίτερ Ντάτον στο Sky News.

Η εφημερίδα The Telegraph, γράφει σήμερα ότι οι λεπτομέρειες της AUKUS, συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7 τον Ιούνιο στην Κορνουάλη, και σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, παρών στη σύνοδο, κρατήθηκε στο σκοτάδι. Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, έκρινε ότι “αυτό που συνέβη” θα έχει επιπτώσεις στον καθορισμό της νέας στρατηγικής αντίληψης του ΝΑΤΟ και μίλησε για “σοβαρή κρίση” μία “σοβαρή διάρρηξη εμπιστοσύνης” όπως είπε.

Αύριο αναμένονται οι ανακοινώσεις σχετικά με τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Δωρεάν rapid tests διενεργούν και σήμερα κινητές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ σε συνολικά 35 σημεία σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, ως τις 8 το βράδυ.

Για μία “νέα αρχή για το κράτος και την οικονομία, με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή και εγγυητή μια προοδευτική διακυβέρνηση” μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κυβερνά ως “καίσαρας” με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση μιας μικρής μειοψηφίας. Μεταξύ άλλων ο κύριος Τσίπρας ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά και για τη διαγραφή μέρους των χρεών που συσσώρευσε σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά η περίοδος της πανδημίας και δεσμεύτηκε ότι από την πρώτη ημέρα νέας διακυβέρνησής του ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσμοθετήσει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Στη μία μετά το μεσημέρι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, η οποία θα μεταδοθεί απ ευθείας από τον ΑΘΗΝΑ 9,84.

Κλειστός για τους επισκέπτες θα παραμείνει ως τις 10 και μισή ο αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης και Κλιτύων για λόγους ασφαλείας υψηλόβαθμων ξένων αντιπροσωπειών.

Η περιοχή του Παγκρατίου βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο της επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης, από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων.

H ταινία «Brutalia, εργάσιμες μέρες» (Brutalia, days of labour) του Μανώλη Μαυρή, μια αλληγορία για την ανθρώπινη φύση και τις σχέσεις εξουσίας, που ακροβατεί ανάμεσα στο θρίλερ και τη μαύρη κωμωδία, απέσπασε τον Χρυσό Διόνυσο στο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες βράδυ.

Στην αθλητική επικαιρότητα και στους σημερινούς αγώνες της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ… Στις 4: Απόλλων Σμύρνης – Βόλος. 6 και τέταρτο: Ατρόμητος – Παναιτωλικός και ΟΦΗ-ΑΕΚ και στις 8 και μισή: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ και Λαμία – Ολυμπιακός. Χθες ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός: 1-0

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος ως το μεσημέρι στην Αττική. Αργότερα θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή και καταιγίδων. Θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα