back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση για τα 25 χρόνια του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Διαβάστε επίσης

Εκδήλωση για τα 25 χρόνια του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου.

Το Χαμόγελο του Παιδιού κλείνει 25 χρόνια λειτουργίας και αυτό αποτέλεσε αφορμή για να πραγματοποιηθεί εκδήλωση που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα για τις δράσεις και τον τρόπο παρέμβασης του οργανισμού.

Στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, μάλιστα, υπήρχαν τα ασθενοφόρα, αλλά και οι κινητές μονάδες ιατρικής και οδοντιατρικής, του οργανισμού, μέσω των οποίων ωφελούνται, όχι μόνο τα παιδιά που έχει αναλάβει το Χαμόγελο του Παιδιού, αλλά οποίο παιδί χρειαστεί πρώτες βοήθειες.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, στην εκδήλωση βρέθηκε η Δημοτική Σύμβουλος, Κατερίνα Γκαγκάκη.

Μεταξύ άλλων το Χαμόγελο του Παιδιού, πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε εκείνα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα. Μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί από το 2002, 144.584 παιδιά.

Εκτελούνται, επίσης, διακομιδές νεογνών και παιδιών -25.426 έως σήμερα από το 1997- μέσω των Κινητών Ιατρικών Μονάδων εντατικής θεραπείας, οι οποίες είναι στη διάθεση του ΕΚΑΒ.

Παρέχεται, παράλληλα, δημιουργική απασχόληση στα νοσηλευόμενα παιδιά και φιλοξενία οικογενειών με παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, είτε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, είτε σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

“Για εμάς, αλλά και για τον κόσμο και για τα παιδιά που σώθηκε η ζωή τους από αυτές τις υπηρεσίες, δεν ήταν απλώς μια εκδήλωση, ήταν κατάθεση ζωής και ψυχής. Είναι κατάθεση 25 χρόνων στους δρόμους, στις επάλξεις” δήλωσε στον Αθήνα 984 και σε Μέσα Ενημέρωσης, ο Πρόεδρος του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Πρόσθεσε ότι “τα ασθενοφόρα και οι κινητές μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών και παιδιών, οι μονάδες προληπτικής ιατρικής, με εξοπλισμούς που οι χορηγοί μας παρέχουν, είναι εκεί κάθε μέρα και σώζουν στην καθημερινότητά παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το αυτονόητο, που είναι κάθε παιδί να έχει δωρεάν πρόσβαση στην υγεία και αυτά τα αυτονόητα έχουμε σήμερα εδώ”.

Στο τέλος ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στο γιο του, Αντρέα Γιαννόπουλο, που είχε χάσει τη ζωή του, αλλά είχε ως επιθυμία τη δημιουργία ενός οργανισμού που θα δίνει βοήθεια σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο. “Ο γιος μου πάλευε με αντίξοες συνθήκες τότε, αλλά κατάφερε να δημιουργηθεί μέσα από την τελευταία σελίδα του ημερολογίου του κάτι πολύ σημαντικό, που λέγεται “Το Χαμόγελο του Παιδιού” επεσήμανε ο πρόεδρος του Οργανισμού.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα