back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Την ανησυχία τους για τη στασιμότητα που εμφανίζει το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55, εξέφρασαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, αντιθέτως, απένειμαν εύσημα στους φοιτητές κάνοντας λόγο για «πρωταθλητές του εμβολιασμού».

«Ο κίνδυνος νόσησης είναι μέχρι και 10 φορές μικρότερος στους εμβολιασμένους πολίτες», είπε, η κ. Γκάγκα. Η κ. Παπαευαγγέλου, μίλησε για ύφεση αυτή την στιγμή, αλλά επισήμανε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν μια διαφορετική εικόνα, καθώς θα αυξηθούν τα τεστ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας άφησε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης. «Το θέμα με την τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό ακόμα το εξετάζουμε», είπε.

2.322 νέα κρούσματα εκ των οποίων 505 στην Αττική και 300 στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Υψηλός παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών που έφτασαν τους 359, ενώ 42 κατέληξαν.

Σε ισχύ περιοριστικά μέτρα σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα, λόγω των υψηλών κρουσμάτων, παρατείνονται τα μέτρα σε Ευρυτανία και Αργολίδα.

 

Ποινική προκαταρκτική έρευνα για τη δημοσιοποίηση ονομάτων παιδιών νηπιαγωγείου της Αθήνας με αφορμή την αναδημοσίευσή τους από τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, θα ζητηθεί η συνδρομή της υπηρεσίας του ηλεκτρονικού εγκλήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή. Τα επίμαχα στοιχεία θα αποσταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

 

Αμηχανία στις Βρυξέλλες μετα τις ανακοινώσεις για το σύμφωνο ασφαλείας με την ονομασία AUKUS, που σύναψαν ΗΠΑ, Βρετανία και Αυστραλία.

Μετά την παραδοχή του εκπροσώπου της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο, ότι η Ε.Ε. δεν ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία αυτή, τη λύπη του εξέφρασε και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ λέγοντας ότι «θέλουμε να ενημερωθούμε καλύτερα τι σημαίνει αυτή η συμφωνία.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το ζήτημα της συμφωνίας θα συζητηθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε..

Εν τω μεταξύ, η Γαλλία διέψευσε ότι είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων από τις ΗΠΑ για τη νέα «συμμαχία» της Ουάσιγκτον με την Καμπέρα και το Λονδίνο, με βάση την οποία η Αυστραλία θα προμηθευτεί πυρηνοκίνητα υποβρύχια αμερικανικής τεχνολογίας, αντί για τα συμβατικά γαλλικά που είχε παραγγείλει.

 

Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λαιεν, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουελ Μακρόν και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Ισπανίας Μάριο Ντράγκι και Πέδρο Σάντσεθ, για να λάβουν μέρος στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη, οι εργασίες της οποίας θα διεξαχθούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Από φέτος θα συμμετάσχουν η Σλοβενία και η Κροατία.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος και γύρω από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 6 αύριο το πρωί έως τα μεσάνυχτα, λόγω της Διάσκεψης Κορυφής.

Για αύριο στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση από διάφορους φορείς και οργανώσεις κατά της διάσκεψης στην πλατεία Συντάγματος.

Τροποποιήσεις δρομολογίων του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο, λόγω άφιξης υψηλών πολιτικών προσώπων στο Αεροδρόμιο, από αύριο έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2021, ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

 

Για «κάλπικες υποσχέσεις για δήθεν καλύτερες μέρες που έρχονται, με στόχο να συγκαλυφτούν τα μέτρα στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου», έκανε λόγο ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας στην ενέργεια, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «το ταμείο της ενεργειακής μετάβασης, είναι ίσως η μεγαλύτερη απάτη» γιατί ο λαός «καταλαβαίνει ποιος πληρώνει και ποιος εισπράττει από αυτό». Για τις πολιτικές στη δημόσια υγεία επέρριψε ευθύνες και στη σημερινή, αλλά και στην προηγούμενη κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «η θυσία της υγείας του λαού στο βωμό των κερδών μίας χούφτας ιδιωτικών ομίλων, πηγαίνει χέρι – χέρι με τις βάρβαρες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις συνολικά στο σύστημα υγείας».

 

«Στο πρόσωπό σας, στο πρόσωπο όλης της οικογένειας Αντετοκούνμπο, αντικατοπτρίζεται η Ελλάδα που θέλουμε: η Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται, ξεπερνά τις δυσκολίες, κρατά ενωμένη την οικογένειά της», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, της Βερόνικας Αντετοκούνμπο και του Εμέκα – Άλεξ Αντετοκούνμπο, μητέρας και νεότερου αδελφού του Γιάννη, οι οποίοι πολιτογραφήθηκαν τιμητικά Έλληνες πολίτες, παρουσία και του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η τελετή Έναρξης του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Κίνας, στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, ενώ έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του διπλού αγάλματος Σωκράτη και Κομφούκιου.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα