back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ακριβότερο κατά 20% σε σχέση με πέρσι εκτιμάται πως θα κάνει πρεμιέρα το πετρέλαιο θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου φτάνοντας στα 1,05 ευρώ το λίτρο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στο 1,10 ευρώ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και γύρω στο 1,20 – 1,25 ευρώ το λίτρο στα νησιά .

Η άνοδος στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σε συνδυασμό με την εκτόξευση των τιμών κατά 90%, σε φυσικό αέριο οδηγεί την κυβέρνηση σε αναπροσαρμογή του επιδόματος θέρμανσης.

Με τα ίδια εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια περίπου 700.000 νοικοκυριά θα λάβουν το Δεκέμβριο το διευρυμένο επίδομα θέρμανσης για τη σεζόν 2021-2022. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επίδομα από 80 – 650 ευρώ που είχε καθοριστεί πέρυσι, θα διαμορφωθεί φέτος στα επίπεδα των 95-650 ευρώ με το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί από το προϋπολογισμό να φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση προχωρά σε αύξηση του επιδόματος σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει το κύμα ανατιμήσεων στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και να στηρίξει το διαθέσιμο εισόδημα κυρίως των οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών που αναμένεται να έχουν ένα δύσκολο χειμώνα λόγω των μεγάλων αυξήσεων στο κόστος θέρμανσης.

Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται η ανάρτηση στην πλατφόρμα του TAXIS, των φετινών εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ τα οποία δεν θα περιέχουν καμμιά αλλαγή φόρου σε σχέση με πέρυσι εκτός ειδικών περιπτώσεων, με την καταβολή της πρώτης μηνιαίας δόσης να γίνεται μέχρι στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι υπόλοιπες πέντε δόσεις θα πρέπει να καταβληθούν έως στις 28 Φεβρουαρίου. Αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν μειωμένο ΕΝΦΙΑ, εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων που προκάλεσε η πανδημία. Η μείωση ξεκινά από το 50% του φόρου και φτάνει ακόμα και στην πλήρη απαλλαγή, ανάλογα με τα συνολικά εισοδήματα του ιδιοκτήτη και το αν ανήκει σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού. Περισσότερα στο 3w.athina984.gr.

Ξεκίνησε η σταδιακή διάθεση των αντιγριπικών εμβολίων . Στόχος είναι να έχουν παραδοθεί από τις αποθήκες στα φαρμακεία μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Η συνταγογράφηση των αντιγριπικών εμβολίων είναι «κλειδωμένη» και θα ανοίξει την 1η Οκτωβρίου.

Σταθεροποίηση των κρουσμάτων του κορονοιού παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, με τον δείκτη θετικότητας να φτάνει στο 1,3%. ως αποτέλεσμα των πολλών τεστ που πραγματοποιούνται. Ωστόσο η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν είναι ομοιόμορφη, καθώς η Αττική παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ περιοχές της επικράτειας και ιδίως της βόρειας Ελλάδας εμφανίζουν αύξηση κρουσμάτων αλλά και θετικότητας.

Ήδη μίνι lockdown εφαρμόζεται σε αρκετές περιοχές, ενώ στο ίδιο καθεστώς αναμένεται να ενταχθούν Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα, καθώς μεταπήδησαν στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη.

2.422 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, 543 στην Αττική και 317 στη Θεσσαλονίκη. Στους 364 έφτασαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς. 37 άνθρωποι κατέληξαν.

«Το εμβόλιο προστατεύει τα παιδιά, δεν ξέρουμε τις παρενέργειες της νόσου σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ο μαζικός εμβολιασμός θα περιορίσει το ιικό φορτίο», σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας Άλκη Βατόπουλο. Τόνισε μάλιστα ότι τα εμβόλια mRNA έχουν λιγότερες παρενέργειες, σχεδόν μηδενικές.

Σχέδιο για την αύξηση των παιδιατρικών κλινών, σε περίπτωση που νοσήσουν περισσότερα παιδιά και χρειαστούν νοσηλεία στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, μελετά το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον υπουργό Θάνο Πλεύρης.

«Με μπάχαλο σε σχολεία και ανοχύρωτο ΕΣΥ ο κ. Μητσοτάκης είναι επιταχυντής της πανδημίας», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι την Παρασκευή οι μαθητές μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν self τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου ολόκληρου του Σεπτεμβρίου.

Με στόχο την οικοδόμηση κοινού μετώπου κατά της αυξανόμενης κινεζικής επιρροής, ΗΠΑ, Αυστραλία και Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας ευρείας εταιρικής σχέσης ασφάλειας στη ζώνη του Ινδικού-Ειρηνικού. Η ιστορική συμφωνία προκάλεσε αντιδράσεις.

ΚΑΙΡΟΣ

Αιθριος και σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 33 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα