back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Τη σύμπραξη των δυνάμεων τους απέναντι στην Κίνα γνωστοποίησαν με κοινή δήλωσή τους ΗΠΑ Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία. Τη συνεργασία των τριών χωρών στην περιοχή Ινδίας- Ειρηνικού με την ονομασία AUKUS ανακοίνωσαν τα μεσάνυχτα Τζο Μπάιντεν, Μπόρις Τζόνσον και Σκοτ Μόρισον.

Η συγκεκριμένη συμμαχία αναμένεται να διαφοροποιήσει τους συσχετισμούς δυνάμεων σε διεθνές επίπεδο καθώς οι τρεις υπερδυνάμεις θα συνεργαστούν σε κομβικούς τομείς, όπως η τεχνολογία, ο κυβερνοχώρος και τα υποβρύχια συστήματα με βασική επιδίωξη να ανακόψουν την αυξανόμενη δυναμική της Κίνας παγκοσμίως.

Μάλιστα η Αυστραλία θα πρέπει να ακυρώσει μια γιγαντιαία παραγγελία συμβατικών υποβρυχίων από τη Γαλλία, ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ όπως ανακοίνωσε αμέσως μετά τη νέα συμφωνία θα επιδιώξει την ανάπτυξη οκτώ πυρηνικών υποβρυχίων. Για έλλειψη συνοχής την κατηγόρησε το Παρίσι.

Έντονες αντιδράσεις και από την Κίνα. «Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Αυστραλία, θα πρέπει να αποτινάξουν την ψυχροπολεμική τους νοοτροπία και την ιδεολογική τους προκατάληψη», ανέφερε η πρεσβεία της, στην Ουάσινγκτον.

Νεκρή είναι γυναίκα η οποία εντοπίστηκε τη νύχτα από πυροσβέστες κατά τη διάρκεια κατάσβεσης σε υπερυψωμένο ισόγειο στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής την εντόπισαν στο χώρο της κουζίνας χωρίς τις αισθήσεις της ενώ λίγο αργότερα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η γυναίκα ήταν 40 με 45 ετών και έμενε μόνη της στο ισόγειο. Διερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς.

Σταθεροποίηση των κρουσμάτων του κορονοϊού διαφαίνεται ότι έφεραν τα πολλά τεστ, καθώς σύμφωνα με το δείκτη θετικότητας το ποσοστό είναι μόλις 1,3%. Ωστόσο η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν είναι ομοιόμορφη, καθώς η Αττική παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ περιοχές της επικράτειας και ιδίως της βόρειας Ελλάδας εμφανίζουν αύξηση κρουσμάτων αλλά και θετικότητας.

Ήδη μίνι lockdown εφαρμόζεται σε αρκετές περιοχές, ενώ στο ίδιο καθεστώς αναμένεται να ενταχθούν Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα, καθώς μεταπήδησαν στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη.

2.422 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, 543 στην Αττική και 317 στη Θεσσαλονίκη. Στους 364 έφτασαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς. 37 άνθρωποι κατέληξαν.

«Πιθανόν να μολυνθούν 50.000 παιδιά μέσα στους επόμενους μήνες», δήλωσε στο MEGA ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Δεν θέλω να τρομάξω κανέναν πρόσθεσε, αλλά οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν αυτούς τους αριθμούς», είπε ο κ. Τζανάκης.

«Το εμβόλιο προστατεύει τα παιδιά, δεν ξέρουμε τις παρενέργειες της νόσου σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ο μαζικός εμβολιασμός θα περιορίσει το ιικό φορτίο», δήλωσε από την πλευρά του ο καθηγητής Μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος. Τόνισε μάλιστα ότι τα εμβόλια mRNA έχουν λιγότερες παρενέργειες, σχεδόν μηδενικές.

Σχέδιο για την αύξηση των παιδιατρικών κλινών, σε περίπτωση που νοσήσουν περισσότερα παιδιά και χρειαστούν νοσηλεία στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, μελετά το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον υπουργό Θάνο Πλεύρης.

«Με μπάχαλο σε σχολεία και ανοχύρωτο ΕΣΥ ο κ. Μητσοτάκης είναι επιταχυντής της πανδημίας», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι την Παρασκευή οι μαθητές μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν self τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου ολόκληρου του Σεπτεμβρίου.

Για απάτες κατ’ επάγγελμα συνελήφθη 66χρονος ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις.

Με έξι διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με την παροχή, μπορούν να επικοινωνήσουν οι ενδιαφερόμενοι και οι ήδη δικαιούχοι με τον ΟΠΕΚΑ. Αναλυτικά στο site του σταθμού μας www.athina984.gr.

ΚΑΙΡΟΣ

Καλός και σήμερα ο καιρός στην Αττική με περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας. Άνεμοι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 33 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα