back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρόσκαιρη κακοκαιρία με τοπικές βροχές και καταιγίδες

Διαβάστε επίσης

Σημαντική μεταβολή, η οποία όμως δεν θα κρατήσει πολύ, θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα.

Αναλυτικά, για σήμερα αναμένεται βροχερός καιρός σε αρκετά μέρη της χώρας. Από τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου της Κυριακής αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και στα ορεινά της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα έως το μεσημέρι θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πλην της Θράκης και θα ενισχυθούν, ενώ υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι υπάρχει και για τα δυτικά της Κρήτης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι σχετικά αυξημένες και τα φαινόμενα κατά τόπους θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχών.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 29, στη Θεσσαλία από 17 έως 28, στην Ήπειρο από 14 έως 27, στην Ανατολική Στερεά από 18 έως 31, στη Δυτική Στερεά από 17 έως 26, στην Πελοπόννησο από 15 έως 28, στα νησιά το Ιονίου από 20 έως 24, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 16 έως 26, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 29, στις Κυκλάδες από 20 έως 29, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 28 και στην Κρήτη από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα γίνουν ανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά έως το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα