back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Η Αθήνα τιμά έναν από τους πλέον εμβληματικούς μουσικοσυνθέτες της χώρας, που σημάδεψε με το έργο του τον 20ο αιώνα. Σε οδό Μίκη Θεοδωράκη θα μετονομαστεί ένας δρόμος της πρωτεύουσας, ενώ ως ελάχιστος φόρος τιμής, θα φιλοτεχνηθεί η προτομή του η οποία θα τοποθετηθεί στην πόλη. Το σχετικό ψήφισμα που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, αναμένεται να ψηφιστεί στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση.

Η σορός του εκλιπόντος θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών, τη Δευτέρα και την Τρίτη από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και την Τετάρτη από τις 10 ως τις 3 μετά το μεσημέρι, οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.
Τη Δευτέρα εξάλλου θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν στενοί συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου να γίνει σεβαστή η επιθυμία του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, και όχι στο Βραχάτι.

Διχογνωμία στην οικογένεια.. “Θα σεβαστούμε την επιθυμία του”, έγραψε στα social media o γιός τού Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος. ‘’ Αυτός που φεύγει δεν μπορεί να έχει καμία επιθυμία πλέον. Επιθυμία μπορεί να έχει μόνο η οικογένεια’’ η σε σκληρό ύφος ανάρτηση της κόρης του, Μαργαρίτας.

Πακέτο μέτρων προκειμένου να ανταπεξέλθουν τα πιο τα ευάλωτα νοικοκυριά στις επερχόμενες αυξήσεις ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και άλλων προϊόντων εξαιτίας της διεθνούς αύξησης του πληθωρισμού, αναμένεται να ανακοινώσει από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. ‘’Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι η παγκόσμια οικονομία, άρα και η ελληνική, εισέρχεται σε μια καινούρια φάση” δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες.

‘’Η εμμονή της κυβέρνησης στο δόγμα περί αυτορρύθμισης της αγοράς στοιχίζει πολύ ακριβά’’ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τομεάρχης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κάνοντας εκ νέου λόγο για φαινόμενα αισχροκέρδειας και χειραγώγησης τιμών.

Την ικανοποίησή του για τον τρόπο που η Ελλάδα συμβάλλει σημαντικά, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες στη φύλαξη των Ευρωπαϊκών συνόρων εξέφρασε από το Βελιγράδι, ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κούρτς. Προέτρεψε και τις άλλες χώρες των Βαλκανίων να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αποτροπής νέων μεταναστευτικών ροών.

Την τελευταία του πνοή άφησε εξαιτίας επιπλοκών του κορωνοϊου, ιερέας στις Οινούσσες, διαπρύσιος αρνητής των εμβολίων. Μάχη για τη ζωή δίνει η 71νος ετών σύζυγός του. Ακόμη ένα περιστατικό άρνησης διασωλήνωσης ασθενή covid και την οικογένειά του κατήγγειλε η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα- Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα αποφασίστηκαν για τις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, καθώς και στον Δήμο Ικαρίας, εξαιτίας της πανδημίας. Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί σε Μεσσηνία και Ηράκλειο παρατείνονται έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

11ο μετάλλιο για την Ελλάδα, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο Αθανάσιος Προδρόμου, με άλμα 7μ και 17 εκ, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του άλματος εις ύψος, κατηγορίας Τ20.

Καιρός…

Σημαντική μεταβολή από τα δυτικά, θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο, με κύρια χαρακτηριστικά τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας κατά 4 με 6 βαθμούς και ενίσχυση των βορείων ανέμων στα πελάγη.

Στην Αττική, νεφώσεις τις πρωινές ώρες αύριο. Το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειο ανατολικές διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 28,5 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα