back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για βάσεις ΑΕΙ και παιδικούς σταθμούς

Διαβάστε επίσης

Πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ, καθώς και για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, μετά την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι “είναι εξαιρετικά ικανή να διευρύνει τις ανισότητες”, αναφέροντας:

«30.000 εισακτέοι λιγότεροι στα ΑΕΙ.
120.000 εκτός μαζικού αθλητισμού.
83.000 παιδιά -ένα στα τρία!- εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εντελώς ανίκανη να σβήσει μια φωτιά, αλλά εξαιρετικά ικανή να διευρύνει τις ανισότητες και να υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον έναντι των ιδιωτικών».

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι «οι αριθμοί για τον κ. Τσίπρα ήταν πάντοτε εργαλείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας» και πρόσθεσε:

«Πριν ακόμη ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής, ως μελλοντολόγος ανακοινώνει αριθμούς για το πόσα παιδιά δεν θα μπουν στο Πανεπιστήμιο. Και την ίδια στιγμή απαξιώνει ευθέως τα Δημόσια ΙΕΚ στα οποία θα μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση και επαγγελματική κατάρτιση υψηλού επίπεδου όσοι το επιθυμούν.

“Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς οι αριθμοί ξανά τον διαψεύδουν. Από 155.684 vouchers το 2019 έχουμε 167.031 το 20121. Ο κ.Τσίπρας ή δεν γνωρίζει ή αποκρύπτει ότι καμία αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς και δομές για παιδιά με αναπηρία δεν απορρίφθηκε.

Αδιαφορεί για την ανάγκη αναδιοργάνωσης των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού με κανόνες και διαφάνεια για να μπορούν ακόμη περισσότεροι να συμμετέχουν και κυρίως να αθλούνται πραγματικά.

Για την κυβέρνηση το δημόσιο υπάρχει για να προάγει το καλό των πολιτών για αυτό και με στοχευμένες πολιτικές εκπληρώνουμε την υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει σε κάθε παιδί, σε κάθε νέα και νέο που το επιθυμεί ό,τι χρειάζονται για την ευημερία και την προκοπή τους».

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Σε απάντησή του στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος, τονίζει:

“Δύσκολη η δουλειά του κυβερνητικού εκπροσώπου. Πώς να δικαιολογήσει ότι σε χρονιά πανδημίας χιλιάδες μαθητές θα αποκλειστούν από το δημόσιο Πανεπιστήμιο με μοναδικό στόχο την αύξηση της πελατείας των ιδιωτικών κολεγίων; Μπορεί άραγε επίσης να μας πει πόσα παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ, γιατί φαίνεται κάπου να το ξέχασε στην απάντηση του;

Όσο για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τον μαζικό αθλητισμό η απάντηση του προσβάλει και προκαλεί χιλιάδες οικογένειες μιλώντας για αναδιοργάνωση των προγραμμάτων.

Η διαχρονική σχέση της ΝΔ με το δημόσιο τομέα άλλωστε είναι γνωστή: λεηλασία υπέρ των συμφερόντων των λίγων, χρεοκοπία για την κοινωνία”.

Για φθηνή αντιπολίτευση και πελώρια ψέματα κατήγγειλε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξη Τσίπρα, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικης αντιπολίτευσης περί αποκλεισμού 83.000 παιδιών απο τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

 

Απόστολος Χονδρόπουλος, Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα