back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζεται το αδιέξοδο στη Σουπερλίγκα

Διαβάστε επίσης

Το αδιέξοδο που επικρατεί στη Σουπερλίγκα επιβεβαιώθηκε και στη σημερινή Γενική Συνέλευση που είχε θέματα την προκήρυξη του πρωταθλήματος και καταστατικές αλλαγές ώστε να υπάρχει κεντρική διαχείριση για τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο.

Με την αναβολή της πρεμιέρας δεδομένη, όλα πλέον θα κριθούν την ερχόμενη Δευτέρα στη νέα έκτακτη γενική συνέλευση που έχει προκηρυχθεί εκεί όπου θα φανεί αν η πρεμιέρα θα γίνει το διήμερο 28-29/8 ή θα οδηγηθεί σε αναβολή για το διήμερο 11-12/9, εξέλιξη που θα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εκεί απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία 3/4 για την προκήρυξη και το ερώτημα που προκύπτει είναι πως θα βρεθούν οι απαιτούμενοι ψήφοι από την στιγμή που δεν υπάρχει απλή πλειοψηφία.

Στην ψηφοφορία για την προκήρυξη του πρωταθλήματος, το αποτέλεσμα ήταν η αναμενόμενη ισοπαλία 7-7. Από τη μία οι ομάδες που έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Άρης, ΟΦΗ, Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα και από την άλλη οι “άστεγοι” Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, Ιωνικός, Απόλλων Σμύρνης, Βόλος, Λαμία και ο ΠΑΟΚ.

Εκεί που επιβεβαιώθηκε το χάσμα ήταν στη ψηφοφορία για τις καταστατικές αλλαγές ώστε να υπάρχει κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά δικαιώματα τη μεθεπόμενη σεζόν. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ που έχουν συμβόλαιο, ορισμένοι από αυτούς διετές μάλιστα, σε ισχύ δηλαδή και για σεζόν 2022-23, και δεν θέλουν κεντρική διαχείριση, αποχώρησαν και έτσι η ψηφοφορία δεν έγινε ποτέ αφού δεν υπήρχε η προβλεπόμενη απαρτία.

Όλα λοιπόν, θα κριθούν την ερχόμενη Δευτέρα όπου πάντως, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, λύση στον ορίζονται δεν φαίνεται να υπάρχει.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα