back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σίδνεϊ: Αναμένεται κλιμάκωση της υγειονομικής κρίσης παρά το lockdown

Διαβάστε επίσης

Το Σίδνεϊ κατέγραψε σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ρεκόρ μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό –279– και ακόμη έναν θάνατο εξαιτίας της COVID-19· αναμένεται, χειρότερα, περαιτέρω επιδείνωση της υγειονομικής κρίσης, προειδοποίησαν οι αυστραλιανές αρχές.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σίδνεϊ και η οποία είναι η πολυπληθέστερη της Αυστραλίας, διαγνώστηκε επίσης αριθμός μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 άνευ προηγουμένου –291–, ανακοίνωσε η πολιτειακή πρωθυπουργός Γκλάντις Μπερετζίκλιαν.

Το πρόσωπο που υπέκυψε ήταν γυναίκα περίπου 60 ετών που δεν είχε εμβολιαστεί. Στο τρέχον ξέσπασμα οι νεκροί έφθασαν έτσι τους 22.

«Τουλάχιστον 50» από τους ανθρώπους που προσβλήθηκαν «προκάλεσαν μολύνσεις στην κοινότητα», πρόσθεσε, προεξοφλώντας ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν παρά το lockdown, που επιβάλλεται για έκτη εβδομάδα.

«Αναμένω περισσότερα κρούσματα τις ημέρες που θα έρθουν και εύχομαι οι πάντες να είναι προετοιμασμένοι» για την κλιμάκωση της κρίσης, τόνισε η κυρία Μπερετζίκλιαν.

Περίπου το 60% των 25 εκατομμυρίων της Αυστραλίας υπόκειται επί του παρόντος σε περιοριστικά μέτρα, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με ξέσπασμα που αποδίδεται στην πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα και το ποσοστό των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως παραμένει χαμηλό για να επιτρέψει να περιοριστεί η εξάπλωση.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας της Ωκεανίας, η Μελβούρνη, εισήλθε χθες Πέμπτη στο έκτο κατά σειρά lockdown. Ο πολιτειακός πρωθυπουργός στη Βικτόρια, ο Νταν Άντριους, αναγνώρισε πως δεν υπήρχε «καμία άλλη επιλογή» για τη Μελβούρνη και την πολιτεία, μια εβδομάδα και πλέον μετά την άρση των προηγούμενων περιοριστικών μέτρων.

Λιγότερο από το 20% των Αυστραλών έχει εμβολιαστεί πλήρως, λόγω προβλημάτων ως προς τον εφοδιασμό και λόγω της δυσπιστίας μέρους του πληθυσμού.

Η κατάσταση θέτει υπό αμφισβήτηση την ελπίδα των αρχών της Αυστραλίας να επιστρέψουν στην κατάσταση «μηδέν κρούσματα», για την οποία μπορούσε να καυχιέται τον περασμένο ενάμιση χρόνο.

«Με δεδομένα τα τρέχοντα δεδομένα και την εμπειρία στο εξωτερικό με τη Δέλτα, είναι προφανώς ότι θα χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε με αυτή την παραλλαγή με τον έναν ή τον άλλο τρόπο», είπε η κυρία Μπερετζίκλιαν.

Η επιστροφή στην κατάσταση των μηδενικών κρουσμάτων θα είναι «πρόκληση», όμως αυτός πρέπει «να είναι ο στόχος μας και πρέπει να προσπαθήσουμε να τον επιτύχουμε το συντομότερο δυνατόν», συμπλήρωσε.

Στα νοσοκομεία της Νέας Νότιας Ουαλίας έχουν εισαχθεί 304 ασθενείς με την COVID-19, εκ των οποίων 50 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), οι 22 διασωληνωμένοι.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 932 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 35.390 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα