back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Στεφανίδη: Έκανα έναν πολύ καλό αγώνα, ισοφάρισα τη φετινή μου επίδοση αλλά θα ήθελα να έχω φέρει ένα ακόμη μετάλλιο

Διαβάστε επίσης

Με την κατάκτηση της 4ης θέσης ολοκλήρωσε την παρουσία της στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Κατερίνα Στεφανίδη, ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή επίδοσή της (4,80μ.).

Σε δηλώσεις της στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Γιαγκίνη, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2016 στο Ρίο, τόνισε ότι δεν ήταν και στην καλύτερή της ημέρα της και εκτίμησε ότι πιθανότατα της κόστισαν κάποια λάθη στο τρέξιμο καθώς και κάποιες τεχνικές αστοχίες, ιδίως το γεγονός ότι βιάστηκε να αλλάξει κοντάρι.

«Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που πήγα από μεγαλύτερο κοντάρι σε μικρότερο. Δεν το έχω ξανακάνει ποτέ. Ήταν μεγάλη υπέρβαση το 4.80 που έκανα με αυτό το κοντάρι και θεωρώ ότι είχα μια καλή προσπάθεια στο 4.90. Αυτό δείχνει ότι το άλμα ήταν τεχνικά καλό απλά πολύ ασταθές. Δεν πήγαινα με τη σιγουριά που είχα άλλες χρονιές που ήξερα ακριβώς τι θα κάνω. Έκανα λάθη και στο τρέξιμο», είπε χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά, η Στεφανίδη, δήλωσε ικανοποιημένη από την απόδοσή της και την κατάκτηση της 4η θέσης, δεδομένων και των τραυματισμών που είχε και που την ταλαιπώρησαν για καιρό.

«Δεν είμαι απογοητευμένη γιατί έκανα έναν πάρα πολύ καλό αγώνα. Ισοφάρισα τη φετινή μου επίδοση. Θα ήθελα πολύ να έχω φέρει ένα ακόμη μετάλλιο στη χώρα μου. Σκεφτείτε ότι πέρυσι τέτοια εποχή δεν μπορούσα να περπατήσω. Είχα είχαν ένα μυστήριο τραυματισμό που ποτέ δε μάθαμε τι ακριβώς ήταν και δε ξέραμε πότε θα περάσει και πως. Επομένως είμαι χαρούμενη, που ήμουν εδώ και που προκρίθηκα στο τελικό. Ήμουν η μόνη κάτοχος μεταλλίου του 2016 που κατάφερε να φτάσει στον τελικό».

Και πρόσθεσε: «Θέλω να συνεχίσω να κάνω σταθερές εμφανίσεις σε πρωταθλήματα πάνω από το 4.80».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα