back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

2.800 νέα κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, λόγω επιπλοκών. 192 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σε λίγη ώρα, ξεκίνα η καθιερωμένη ενημέρωση από τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Μίνι lockdown σε Χανιά και Ζάκυνθο λόγω έξαρσης κρουσμάτων. Από αύριο, στις 6:00 το πρωί και μέχρι τις 13 Αυγούστου, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 6:00 το πρωί.Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το 24ωρο σε εστιατόρια και κέντρα ψυχαγωγίας. Σε λίγη ώρα, η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Αναζωπύρωση σε τρία μέτωπα στη Βαρυμπόμπη. Εκκενώνονται Ιπποκράτειος Πολιτεία και Δροσοπηγή. Μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους του Κρυονερίου να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες, για να μην μπουν κάφτρες στα σπίτια τους. Στο σημείο μεταβαίνει ο πρωθυπουργός.

Αναζωπυρώσεις σε Ηλεία, Εύβοια, Μεσσηνία, Γρεβενά.

Μεγάλη αναζωπύρωση και στην Αρχαία Ολυμπία, όπου εκκενώνονται άλλοι 8 οικισμοί. Τιτάνιες είναι οι προσπάθειες να μην εισέλθει η φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο.

Στο κέντρο Υγείας μεταφέρθηκαν δύο κάτοικοι της Αρχαίας Ολυμπίας, που συμμετείχαν στην κατάσβεση και δύο πυροσβέστες, με ελαφρά εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Αναζωπυρώσεις και σε Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία, Γρεβενά.

Εκκενώνεται και η Ελαία στη Φωκίδα. Υπό έλεγχο τέθηκε η αναζωπύρωση στη Ρόδο.

Στην Εύβοια, τουλάχιστον 3 είναι τα μέτωπα της φωτιάς, τα εναέρια μέσα, εντούτοις, αποσύρθηκαν, προκειμένου να επιχειρήσουν στην Αττική. Εκκενώνονται και τα χωριά Αγία Άννα, Κερασιά και Αχλάδι του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννης. Νωρίτερα εκκενώθηκαν και οι οικισμοί Κεχριές και Δάφνη.

Αναζωπύρωση της φωτιάς και στη Μεσσηνία, στη Μέλπεια του δήμου Οιχαλίας. Εκκενώνονται οι οικισμοί Άνω και Κάτω Μέλπεια και Διαβολίτσι. Συνεχείς αναζωπυρώσεις τις τελευταίες ώρες και στο Καρπερό Γρεβενών, εξαιτίας της ενίσχυσης των ανέμων. Εξετάζεται η εκκένωση δύο χωριών. Ήδη το ένα μέτωπο της φωτιάς κινείται ανατολικά με κατεύθυνση τη ροή του Αλιάκμονα ποταμού. Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να μην περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου, που οδηγεί από το Καρπερό στο Νησί.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για την Περιφέρεια Αττικής και Πελοποννήσου και τους νομούς Αχαϊας, Ηλείας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Μαγνησίας, Χανίων και Ρεθύμνου.

“Η χώρα αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή περιβαλλοντική κρίση. Κατανοώ την οργή και τον θυμό των πολιτών. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και αυτό που προέχει είναι να προστατεύσουμε το υπέρτατο αγαθό που είναι η ανθρώπινη ζωή”, δήλωσε από την Αρχαία Ολυμπία ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα κινηθεί γρήγορα προκειμένου να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες.

Στην Εύβοια ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και κλιμάκιο του ΚΚΕ. “Δεν υπάρχει δικαιολογία αιφνιδιασμού. Η κρατική μηχανή δεν λειτούργησε υποδειγματικά. Οφείλουμε να ανασχεδιάσουμε τη λειτουργία της για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας.

Την περαιτέρω ενεργοποίηση και συνδρομή του στρατού στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας στη χώρα ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, υπενθύμισε, μέσω Twitter, ότι η περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλείται από εμπρησμό δάσους τυποποιείται για πρώτη φορά ρητώς ως κακούργημα.

Προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή δημοσιεύματα, καθώς και αναφορά δικηγόρου, με την οποία ερωτά εάν ξεκίνησε η φωτιά από μετασχηματιστή, εάν ισχύει το ότι δεν μπορούσαν να γίνουν εναέριες ρίψεις λόγω των πυλώνων ΥΤ και εάν είναι συμβατό για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια να υπάρχουν μη υπογειοποιημένοι πυλώνες ΥΤ εντός αστικού ιστού.

Γεννήτριες προς αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αποστέλλονται σε Κω και Κάλυμνο, κατόπιν απόφασης των συναρμόδιων υπουργών. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας.

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για τις πυρόπληκτες οικογένειες απευθύνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 7:30 το πρωί έως και τις 2:30 μμ στην Κεντρική Αποθήκη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην οδό Άστρους 111-113, στον Κολωνό, και στα Κεντρικά Γραφεία στην οδό Λυκαβηττού 1, στο Κολωνάκι. Λειτουργία γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης προς τους πληγέντες στο 10306.

Ανοιχτές και σήμερα οι τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων σε Νέο Κόσμο, Κολοκυνθού και Λαμπρινή, για την προστασία ευάλωτων πολιτών

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο: στην τέταρτη θέση στο άλμα επί κοντώ κατετάγη η Κατερίνα Στεφανίδη, με επίδοση 4.80μ. H Νικόλ Κυριακοπούλου έμεινε στα 4.70μ και εγκατέλειψε νωρίς τη μάχη του μεταλλίου. Το χρυσό κατέκτησε Αμερικανίδα Ναζότ με 4.95μ, το ασημένιο η ρωσίδα Σιντόροβα με 4.90 και το χάλκινο η βρετανίδα Μπράντσο επίσης με επίδοση 4.90μ.

Καιρός: Η θερμοκρασία φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου, αύριο, στην Αθήνα. 39 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα