back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χ. Θεοχάρης: Η μεγάλη τουριστική εικόνα της χώρας δεν επηρεάζεται από τις πυρκαγιές

Διαβάστε επίσης

Για το αν οι φωτιές που μαίνονται τις τελευταίες ημέρες, έχουν αντίκτυπο στην τουριστική εικόνα της χώρας μας, μίλησε – μεταξύ άλλων- στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

«Στις συγκεκριμένες περιοχές ή και γύρω από αυτές που υπάρχει φωτιά, δημιουργούνται ζητήματα του κόσμου που αναρωτιέται για το που πρέπει να μετακινηθεί», τόνισε , μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοχάρης.

Ωστόσο, εκτίμησε ότι «η μεγάλη εικόνα για τη χώρα αναφορικά με τον τουρισμό δεν επηρεάζεται από τέτοια παρωδικά φαινόμενα» και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους πληγέντες, λέγοντας: «Η σκέψη μας βρίσκεται σε όλους όσοι επηρεάζονται από τις φωτιές. Ελπίζουμε να μην έχουμε για κανέναν άσχημο αποτέλεσμα και όσοι είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται , να μπορέσουν να αποκαταστήσουν γρήγορα τη ζωή τους».

Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης, σημείωσε ότι το κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ο τουρισμός έφερε έσοδα γύρω στο 1 δις, κάνοντας λόγο για ένα καλό ξεκίνημα.

«Ο πρώτος ουσιαστικός μήνας λειτουργίας του τουρισμού ήταν ο Ιούνιος. Θα δούμε και τα επίσημα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας τις επόμενες ημέρες. Την συνολική εικόνα της χώρας, σε οικονομικό επίπεδο, θα την δούμε στο τέλος της σεζόν».

Σχολιάζοντας τις επιπτώσεις της πανδημίας στον τουρισμό, υπογράμμισε: « Είναι προφανώς ότι η μετάλλαξη Δέλτα παίζει ρόλο. Είναι μία πανδημία μέσα στην πανδημία και επηρεάζει αρκετά, όπως και τα μέτρα που λαμβάνει η κάθε χώρα. Για παράδειγμα, στη Γαλλία συζητάνε εάν θα μπουν ξανά σε καραντίνα ή όχι ενώ σε άλλες χώρες υπάρχει φόβος για να ταξιδέψει κάποιος. Πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση που επιβάλει να είμαστε επί ποδός και να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Και πρόσθεσε: «Μας επηρεάζουν δύο πράγματα. Ένα εξ αυτών είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται ο ανταγωνισμός σε χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Αίγυπτος ή οι χώρες της βόρειας Μεσογείου».

Πάντως, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει κερδίσει το στοίχημα της καλής διαχείρισης και της σωστής εικόνας προς τα έξω, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο.

«Υγειονομικά και επικοινωνιακά έχουμε πάει καλύτερα και αυτό αποτυπώνεται στο πόσο θέλει να έρθει ο κόσμος στη χώρα μας. Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που επηρεάζει σε μεγαλύτερο βαθμό το αποτέλεσμα. Ο εμβολιασμός είναι το μόνο διαβατήριο προς την ελευθερία. Υπάρχουν τα γρήγορα τεστ αλλά υπάρχουν από την άλλη μεριά και οι μεταλλάξεις. Συνεπώς πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί».

Τέλος, σχετικά με το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι έχει λειτουργήσει και έχει δημιουργήσει ένα θετικό προηγούμενο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα