back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσεχία: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σύγκρουση δύο επιβατηγών τρένων

Διαβάστε επίσης

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα κατά τη σύγκρουση δύο επιβατηγών τρένων στο χωριό Μίλαβτσε, στη δυτική Τσεχία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους” στο δυστύχημα ανέφερε η τσεχική αστυνομία στο Twitter.

“Δεκάδες τραυματίες έχουν αναφερθεί στο σημείο. Βοηθάμε στην εκκένωση των επιβατών”, πρόσθεσε η αστυνομία, η οποία διευκρίνισε πως το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας).

“Υπάρχουν τώρα 31 άνθρωποι που η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο οι οποίοι λαμβάνουν ιατρική φροντίδα, επτά άνθρωποι που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και δύο οι οποίοι απεβίωσαν”, δήλωσε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο iRozhlas.cz η Μαρία Σβομπόντοβα, εκπρόσωπος της ομάδας διάσωσης στην περιοχή του Πίλζεν.

Μία από τις αμαξοστοιχίες ήταν η Ex 351, που συνδέει το Μόναχο με την Πράγα — η άλλη ένα περιφερειακό τρένο που συνδέει τις τσεχικές πόλεις Πίλζεν και Ντομάζλιτσε.

Ο Τσέχος υπουργός Μεταφορών Κάρελ Χάβλιτσεκ δήλωσε πως “η Ex 351 παραβίασε το σήμα και συγκρούστηκε με το περιφερειακό τρένο”. “Η κατάσταση είναι σοβαρή”, πρόσθεσε, λίγο προτού μεταβεί επί τόπου.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε δύο σιδηροδρομικά δυστυχήματα στην Τσεχία τον Ιούλιο του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα