back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Δραματικές ώρες στην Εύβοια. Στις φλόγες οι Ροβιές .Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι . Ηδη έχουν εκκενωθεί 12 οικισμοί ,δεκάδες σπίτια και πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη.

 

Με ελαφρά εγκαύματα στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου τρεις πυροσβέστεςπου έδωσαν μάχες στους Κουρκουλούς. Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και Μαντουδίου, το Περιφερειακό Ιατρείο Αιδηψού και το Νοσοκομείο Χαλκίδας.

85 άνθρωποι απομακρύνθηκαν μέσω θαλάσσης από την παραλία του χωριού Ροβιές , καθώς η φωτιά μπήκε στον οικισμό καίγοντας σπίτια και σταμάτησε στη θάλασσα. Μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από τη φλεγόμενη παραλία στο λιμάνι της Αιδηψού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κανένας από τους απομακρυνθέντες δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σκάφη του Λιμενικού συνεχίζουν να περιπολούν στην ευρύτερη περιοχή, αναζητώντας πολίτες που ενδεχομένως έχουν εγκλωβιστεί σε άλλες παραλίες της Εύβοιας.

Νέες εστίες φωτιάς στην Ηλεία, στη Φλόκα και στην Ηράκλεια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όπου καίγονται σπίτια. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών

 

Με μήνυμα από το 112, οι κάτοικοι της Ηλείας ενημερώθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Ανάλογο μήνυμα αφορούσε τα χωριά Καυκανιά, Πελόπιο, Πλάτανος, Κοσκινά, Μάγειρας, Κλάδεο ,Χελιδόνι και Μιράκα.

Στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια στην Καυκανιά . Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, σε κίνδυνο βρίσκονται οι οικισμοί Καυκανιά, Πελόπιο και Πλάτανος. Ένα μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τα χωριά του όμορου δήμου Ιστιαίας Αιδηψού.
Διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου
από το 124ο χιλιόμετρο έως το 130ο χιλιόμετρο.

Νέο μέτωπο στη Μεσσηνία, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μέλπεια, του δήμου Οιχαλίας. Ανοιχτά από χθες τα μέτωπα σε Βασιλίτσι Μεσσηνίας και Καστάνια Ανατολικής Μάνης. Εισήλθε στο ελληνικό έδαφος η φωτιά

που μαίνονταν από χθες κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στη Θεσπρωτία και αυτήν την ώρα καίει στην περιοχή “Λημέρι” του Αγίου Νικολάου Φιλιατών.

Πέντε οι πυρκαγιές σε εξέλιξη στη Μακεδονία, στην Τορώνη στη Σιθωνία

Χαλκιδικής, στη Δημοτική Ενότητα Γαλλικού στο Κιλκίς, στα όρια του Διλόφου και Πενταλόφου Κοζάνης και Σαμαρίνας Γρεβενών, στη Δεσκάτη και στην περιοχή του Πολυμύλου, στη δημοτική ενότητα Ελλησπόντου.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ρόδο.

Στο μέτωπο της Αττικής,

διάσπαρτες αναζωπυρώσεις στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, όπου σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, σε μια πρώτη εκτίμηση, κάηκαν 12.500 στρέμματα -76 σπίτια και 27 επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια υπέστησαν μερικές ζημιές – 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και 64 έχουν υποστεί μερικές ζημιές. Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή. Ασφαλές το πρώην βασιλικό κτήμα στο

Τατόι, αναφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού. Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν αντικείμενα ιδιαίτερης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας.

Αύριο στις 11:30 το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να δρομολογηθούν τα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των πληγέντων. Οικονομική ενίσχυση 100.000 ευρώ προσφέρει στις πληγείσες επιχειρήσεις το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ενώ ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προχωρά στο άνοιγμα λογαριασμού τραπέζης προς ενίσχυση των πυρόπληκτων αλλά και των οικόσιτων ζώων που έμειναν χωρίς στέγη. Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα στο κόσμο για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για τις πυρόπληκτες οικογένειες.

Σημειώνεται ότι όσοι συμπολίτες μας δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους, μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, στο 1135, όπου θα λάβουν καθοδήγηση για τα ξενοδοχεία όπου μπορούν να φιλοξενηθούν, για όσο χρειαστεί μέχρι να αποκατασταθεί η πρόσβαση στις οικίες τους. Σε λειτουργία γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης προς τους πληγέντες στο 10306.

Συνεχίζονται, στο μεταξύ, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Βαρυμπόμπη και Εύβοια. Βοήθεια στη χώρα μας από την Κύπρο μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας – ήδη επιχειρούν στην Ελλάδα 40 Κύπριοι πυροσβέστες – αναμένονται 2 αεροσκάφη ,ενώ δύο αεροσκάφη αποστέλλει και η Σουηδία. Εκτός μάχης τέθηκε, λόγω βλάβης στον έναν κινητήρα το ρωσικό «υπερόπλο» της Πυροσβεστικής, Beriev Be-200, που συμμετείχε στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών στην Βαρυμπόμπη και την Εύβοια.

Μεγάλη είναι από χθες η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας στο Λεκανοπέδιο, σε συνδυασμό και με τον

καύσωνα. Παραμονή σε όλους στο σπίτι με κλειστές πόρτες και παράθυρα και χρήση ειδικών μασκών συνέστησε, μέσω του Αθήνα 9.84 ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Παναγιώτης Μπεχράκης. 0δηγίες εξέδωσε ο ΙΣΑ – αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr.

 

Στο μέτωπο της πανδημίας,

Στα 2.856 ανέρχονται τα νέα κρούσματα , εκ των οποίων τα 830 εντοπίζονται στην Αττική και τα 260 στη Θεσσαλονίκη ,έπειτα από 87.839 τεστ με ποσοστό θετικότητας 3,25 %.
192 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,ενώ 16 κατέληξαν.

“Καμίνι” και σήμερα η χώρα. Ανοιχτές οι τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων σε Νέο Κόσμο, Κολοκυνθού και Λαμπρινή.

ΚΑΙΡΟΣ

Υψηλές θερμοκρασίες και αύριο στην Αττική .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 43 βαθμούς Κελσίου

34 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα