back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Εικόνες ανείπωτης καταστροφής και οδύνης στην Ανατολική Αττική αλλά και αποπνικτική ατμόσφαιρα σε όλο το λεκανοπέδιο από τη φωτιά στη Βαρυπόμπη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης προκειμένου να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο καθώς κατάφεραν να την οριοθετήσουν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τριάντα χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ενώ περίπου 80 σπίτια, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υποστεί ζημιές η έχουν καεί ολοσχερώς. Αποκατάσταση των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση στο μεγαλύτερο τμήμα της περιοχής.

Αντιμετωπίσαμε μία εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά, σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν, τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη της φωτιάς. Από εδώ και στο εξής θα ξεκινήσει άμεσα η δουλειά της καταγραφής των ζημιών πρόσθεσε.

Είναι τραγικά καθυστερημένες οι αντιδράσεις των μηχανισμών, με αποτέλεσμα να χάνεται ο έλεγχος όπως έγινε χαρακτηριστικά χωρίς ανέμους στη Βαρυμπόμπη . Η επικοινωνιακή εικόνα Πρωθυπουργού και Υπουργών που αλληλοσυγχαίρονται, δεν μπορεί να κρύψει τις σοβαρές ευθύνες και τις ανεπάρκειες τους δήλωσε νωρίτερα η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Η περιοχή θα κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις, δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 984 ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός. Πρόσθεσε ότι δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί.

Από σήμερα θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και όποιος έχει πληγεί θα μπορεί όλο το 24ωρο να καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Αχαρνών 210 2415300- 301.

Διακοπή της κυκλοφορίας στον παράδρομο της εθνικής οδού από την οδό Ελαιών στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.

Τροποποιήσεις σε δρομολόγια λεωφορειακών γραμμών ανακοίνωσε της ο ΟΑΣΑ. Διακόπτεται η κυκλοφορία στη γραμμή 537. Η Γραμμή 503 κινείται έως Γέφυρα Βαρυμπόμπης ενώ η Γραμμή 509 κυκλοφορεί έως την 8η στάση Κρυονερίου. Επίσης ανακοινώθηκε τροποποίηση διαδρομής των λεωφορειακών γραμμών 522 και 523 λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Νέα Κηφισιά.

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα της φωτιάς στην Λίμνη Ευβοίας, στο Μαντούδι όπου η φωτιά βρίσκεται ενάμιση χιλιόμετρο από το μονή του οσίου Δαυίδ έχει αναπτύξει 4 μεγάλα μέτωπα. Και προς παραλιακές περιοχές Το ένα μέτωπο είναι στο χωριό Κούρκουλοι, το δεύτερο κινείται προς την περιοχή Μανδανικά, το τρίτο στην Καυκάλα και πλέον κινείται προς Ροβιές και το τέταρτο μέτωπο είναι στη Βατερή και κινείται προς τη Λίμνη. Δόθηκε εντολή εκκένωσης για το κάμπινγκ στις Ροβιές.

Ωστόσο πριν από λίγο ξεκίνησαν και τις ρίψεις νερού από αέρος τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Κινδυνεύουν δέκα χωριά που έχουν εκκενωθεί από χθες. Είμαστε σε συμπαγές δάσος. Έχουμε τέσσερα ενεργά μέτωπα ανεξέλεγκτα και προτεραιότητα είναι να σωθούν άνθρωποι τόνισε στον ΑΘΗΝΑ984 ο Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, Δήμαρχος Μαντουδίου. Απηύθυνε έκκληση μέσω του σταθμού μας να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα στη Μεσσηνία ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στη Μάνη αλλά και τρεις δασικές πυρκαγιές στη Δυτική Μακεδονία, Υπό έλεγχο τέθηκε τη νύχτα η πυρκαγιά στη Ρόδο, όπου έχουν καεί 10.000 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης. Αυξημένη επιφυλακή σε όλο το νησί.

Μεγάλη είναι η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας στο Λεκανοπέδιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών συστήνεται στους πολίτες να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Συστάσεις και του υπουργείου υγείας ιδίως για τις ευπαθείς ομάδες πολιτών ενώ όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα να αποφύγουν εξωτερικές εργασίες.

Φιλοξενία στους πυρόπληκτους από ξενοδοχεία της Αθήνας. Όσοι πολίτες χρειάζονται προσωρινή στέγη μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ 1135.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι συνθήκες του καύσωνα στη χώρα.

Κατάσταση συναγερμού σήμερα και ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς για τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου. Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς , σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες της χώρας.

Ο υδράργυρος θα αγγίξει κατά τόπους τους 45 βαθμούς Κελσίου. Αισθητή υποχώρηση του φαινομένου αναμένεται από το Σαββατοκύριακο. Κλειστοί 12:00 το μεσημέρι με 5:00 το απόγευμα οι ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι.

Ανοιχτές οι τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων ,για την προστασία ευάλωτων πολιτών σε Νέο Κόσμο, Κολοκυνθού και Λαμπρινή.

Με εκπληκτική εμφάνιση η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών επικράτησε στον προημιτελικό με το Μαυροβούνιο με σκορ 10-4 και προκρίθηκε στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Την πλήρωση επτακοσίων εβδοµήντα εννέα θέσεων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης του Στρατού Ξηράς για βραχεία περίοδο τριών ετών µε δυνατότητα παράτασης τριών ετών προκήρυξε το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Περισσότερα θα μας πει ο Χρήστος Καπούτσης…

Στο Διεθνή Χώρο: Δύο νεκροί και περίπου 50 άνθρωποι τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός σύγκρουσης δυο τρένων σε χωριό της Τσεχίας, κοντά στην πόλη Πίλσεν.

Και ο καιρός: Σε κλοιό καύσωνα και σήμερα η Αττική, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27 έως 43 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα