back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός για τη μεγάλη φωτιά στην Άνω Βαρυμπόμπη, στους πρόποδες της Πάρνηθας, που, πάντως, δεν απειλεί κατοικίες. Μεγάλη η επιχείρηση της Πυροσβεστικής – στο σημείο 104 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, το ειδικό μηχανοκίνητο τμήμα, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Κολοκούρης.

…Πριν από λίγο, η ΕΛ.ΑΣ. διέκοψε την κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στην έξοδο της Λυκόβρυσης και του Αγίου Στεφάνου. Νωρίτερα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Τατοϊου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην οδό Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοϊου από την οδό Πάρνηθος. Επίσης, διεκόπησαν τα δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Οινόη – Πειραιάς. Καθυστερήσεις και ακυρώσεις στα δρομολόγια Χαλκίδας, στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης και Αεροδρομίου, ενώ τα δρομολόγια από Κιάτο τερματίζουν στα Λιόσια.

…Ενεργοποίηση του αριθμού 112 – προειδοποιούνται οι κάτοικοι σε Βαρυμπόμπη και Κρυονέρι να κλείσουν πόρτες, παράθυρα και καμινάδες, προκειμένου να μην διεισδύσουν οι κάφτρες στο εσωτερικό των σπιτιών. Διακοπές ρεύματος στη Δ. Αττική και βυθίσεις τάσης σε όλη την Αττική, καθώς, λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, τέθηκε εκτός λειτουργίας το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών, Σπύρο Βρεττό, η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΗ.

…Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σημειώθηκε αναζωπύρωση της φωτιάς στο Βασιλίτσι του δήμου Πύλου-Νέστορος, στη Μεσσηνία – προληπτική εκκένωση του χωριού Λειβαδάκια. Επίσης στη Μεσσηνία, φωτιά στην περιοχή Βλαχόπολο. Εκτεταμμένες αναζωπυρώσεις και στη Ρόδο. Σε εξέλιξη φωτιά και σε δασική έκταση στην περιοχή Καστάνια του δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία. Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα κι ένα ελικόπτερο.

…Κατάσταση συναγερμού αύριο και ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς για τα νησιά της Π.Ε Ρόδου. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σχεδόν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις πρόσφατες φωτιές στην Αχαΐα, ανακοίνωσε ο αν. υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, από την Πάτρα. Περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη χορήγηση 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες διαβίωσης και μέχρι 6.000 ευρώ για την αποκατάσταση οικοσκευής των πληγέντων. Ακολούθως θα γίνουν οι καταγραφές από τα συνεργεία για τα θέματα της στεγαστικής συνδρομής.

Συναγερμός και στην Τουρκία, καθώς οι πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και μία εβδομάδα στα νότια της χώρας πλησιάζουν τον θερμικό ηλεκτρικό σταθμό του Μίλας, ενώ χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται μπροστά στην προέλαση της φωτιάς, που έχει προκαλέσει το θάνατο 8 ανθρώπων. Στο μεταξύ, οι υψηλές θερμοκρασίες, άνω των 40° σε πολλές τουρκικές πόλεις έχουν προκαλέσει κατακόρυφη αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας, έχοντας οδηγήσει στη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε μεγάλες πόλεις, όπως η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη.

Υποθαλάσσιος σεισμός μεγέθους 4,9 Ρίχτερ, σημειώθηκε πριν από λίγο 29 χλμ δυτικά της Τήλου, σε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Σε συνθήκες ασφυξίας έως και την Πέμπτη η χώρα με τον υδράργυρο να αγγίζει κατά τόπους τους 45 βαθμούς Κελσίου. Αισθητή υποχώρηση των φαινομένων αναμένεται από το Σαββατοκύριακο. Κλειστοί 12:00 το μεσημέρι με 5:00 το απόγευμα οι ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι. Ανοιχτές τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία ευάλωτων πολιτών.

Σοκ από τη νέα γυναικοκτονία στη χώρα μας – 43χρονη γυναίκα πυροβολήθηκε από τον σύζυγό της με τουλάχιστον 8 σφαίρες, στη Σωτηρίτσα του νομού Λάρισας – “φέρει βολές σε καίρια σημεία στο θώρακα, αλλά και μια βολή στο κεφάλι από περίστροφο, που ενδέχεται να πρόκειται για χαριστική βολή”, δήλωσε στο ΑΠΕ η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεοντάρη, από το σημείο του εγκλήματος – ο δράστης έχει παραδοθεί στις Αρχές. “Δεν φτάνει να πενθούμε και να οργιζόμαστε, οφείλουμε να δράσουμε”, αναφέρει μέσω Twitter ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

…Στο μεταξύ, προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 31 ετών συζύγου του, στη Δάφνη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η σύζυγός του δεν κοιμόταν όταν της επιτέθηκε με το μαχαίρι. Σε μια άλλη υπόθεση, προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 47χρονος που το βράδυ του περασμένου Σαββάτου επιχείρησε να σκοτώσει την 36χρονη σύζυγό του, επειδή του ζήτησε να χωρίσουν.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Νεκρός βρέθηκε ο επικεφαλής ουκρανικής ΜΚΟ που βοηθά τους διωκόμενους Λευκορώσους. Παράλληλα, η Πολωνία χορήγησε ανθρωπιστική visa σε Λευκορωσίδα αθλήτρια.

Καιρός: Σε κλοιό καύσωνα και αύριο η Αττική, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27 έως 43 βαθμούς Κελσίου – άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, πρόσκαιρα το απόγευμα έως 5 μποφόρ στα ανατολικά του νομού – 41 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα