back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Με επτά ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη ενισχύονται οι δυνάμεις αεροπυρόσβεσης για την αντιμετώπιση της φωτιάς στη Ζήρια της Αχαίας. Για πολύ βελτιωμένη εικόνα, αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και όλων των δυνάμεων, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, σε έκτακτη ενημέρωση και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η φωτιά θα περιοριστεί περεταίρω. Από εδάφους επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρες ομάδες.

Η φωτιά καίει δασική έκταση ανάμεσα στα χωριά Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλο, «αν και δεν έχει γίνει ακόμα καμία επίσημη καταγραφή, τουλάχιστον 10 σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς στην περιοχή της Ζήριας, ενώ υπάρχουν ζημιές κυρίως σε περιβάλλοντες χώρους σπιτιών στην περιοχή του Λαμπίρι και σε αποθήκες».

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, αυτή τη φορά στην Ιαλυσό Ρόδου. Αργά χθες το βράδυ, ένας 47χρονος τραυμάτισε με μαχαίρι στα χέρια, το λαιμό και την κοιλιακή χώρα, την 36χρονη σύζυγό του, η οποία διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλεύεται. Ο 47χρονος συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Έκτακτη σύσκεψη για την επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω των συνθηκών του καύσωνα, έχει συγκαλέσει για σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Ανοικτές και σήμερα είναι τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία ευάλωτων πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες. Πρόκειται για τις λέσχες Φιλίας σε Νέο Κόσμο, Κολοκυνθού και Λαμπρινή. Δωρεάν είναι και σήμερα, όπως και αύριο, η είσοδος στις οργανωμένες παραλίες της Ακτής Βουλιαγμένης, του Αστέρα Βουλιαγμένης και της πρώτης Ακτής Βούλας.

Νέα, ισχυρή, σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 7 και μισή το πρωί με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Νισύρου. Ακολούθησε μικρότερη, μεγέθους 4,3 βαθμών λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί. Εξάλλου στην ίδια περιοχή καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας δύο ακόμα σεισμικές δονήσεις, 4,7 και 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Δωρεάν rapid test διενεργούν και σήμερα κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ. Στην Αθήνα, στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα και στον Άγιο Δημήτριο, στο δημαρχείο.

Και ο καιρός…

Αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 26 έως 42 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα