back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Στους πέντε ανέρχονται οι τραυματίες από την φωτιά στην Αιγιάλεια, που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης. Συγκεκριμένα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Αιγίου τρεις πολίτες και ένας λιμενικός, οι οποίοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία». Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας ένας πολίτης με έγκαυμα στο χέρι , ο οποίος επιχειρούσε μέσα στην φωτιά στην Ζήρια, για να προστατεύσει το σπίτι του».

Να σημειωθεί ότι εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί η Άνω Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι και Λόγγος. Έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια περίπου 15 άτομα από την παραλιακή περιοχή Μπούκα των Καμαρών, στο λιμάνι του Αιγίου. «Τουλάχιστον 10 σπίτια έχουν καεί στην περιοχή μας», λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας Ζήριας, όπου ανήκει και ο οικισμός του Λαμπίρι, Βασίλης Γλωσσίδης, προσθέτοντας ότι «είναι μεγάλες οι ζημιές, καθώς έχουν καεί και πολλές καλλιέργειες με ελαιόδεντρα». Ωστόσο, όπως επισημαίνει, «δεν μπορούμε να έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής, αφού η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη».

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας. Σχετικά με την κίνηση στην Ολυμπία οδό, στο Τμήμα Κορίνθου – Πατρών, οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς πλησίον της σήραγγας Παναγοπούλα, προκειμένου να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία το ανώτερο τμήμα του οδικού δικτύου. Αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα της Ολυμπίας οδού, δεδομένου ότι η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και υπάρχει κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.

Στην περιοχή έχει φτάσει από το μεσημέρι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τις προσπάθειες που καταβάλλονται στην Αχαΐα για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε έκτακτες δηλώσεις του το απόγευμα του Σαββάτου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, στη μάχη έχουν πάρει μέρος 8 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα, 290 μέλη της Πυροσβεστικής με δεκάδες οχήματα, ενώ στην περιοχή έσπευσαν και δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να συνδράμουν στις προσπάθειες εκκένωσης όπου χρειάζεται.

Ο υπουργός ανέφερε ότι κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην περιοχή Δορούφι Κρανιδίου, σε παραλιακή περιοχή κοντά στην Κοιλάδα. .

2.760 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην επίσημη καθημερινή του ενημέρωση . Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 172. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 17. Από αυτά τα 948 εντοπίστηκαν στην Αττική. στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 258 ενώ στο Ηράκλειο 166

Παρατεταμένο κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας στα αστικά κέντρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να κορυφωθούν Δευτέρα και Τρίτη.

Ανοικτές και αύριο Κυριακή θα βρίσκονται τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για τις λέσχες Φιλίας σε Νέο Κόσμο, Κολοκυνθού και Λαμπρινή. Δωρεάν θα είναι η είσοδος για το κοινό, όλο το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, στις οργανωμένες παραλίες της Ακτής Βουλιαγμένης, του Αστέρα Βουλιαγμένης και της πρώτης Ακτής Βούλας.

Για την εξάλειψη του θλιβερού φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας απαιτείται η συστράτευση όλων. Το μόνο που δεν χρειάζεται, και αυτό οφείλει να το αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κοντόφθαλμη άσκηση μικροπολιτικής και η υποκρισία. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στην κρητική της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση με αφορμή την τελευταία δολοφονία στη Δάφνη. Στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο παραθέτει στοιχεία με τις δολοφονίες γυναικών τα τελευταία χρόνια.

Στα των Ολυμπιακών Αγώνων…

Εντυπωσιακός στον προκριματικό ήταν ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος έφτασε στα 8.22 μέτρα και εξασφάλισε την συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό της Δευτέρας, στο άλμα εις μήκος.

Στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερης κολύμβησης, προκρίθηκε ο Κριστιάν Γκολομέεβ,

Το «εισιτήριο» για τον τελικό του επί κοντώ εξασφάλισε ο Εμμανουήλ Καραλής.

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση στην Άρση Βαρών ανακοίνωσε ο Θοδωρής Ιακωβίδης.

Και ο καιρός…

Αίθριος στην Αττική με συνθήκες καύσωνα στις περισσότερες περιοχές. Θερμοκρασία από 26 έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα