back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Παρατεταμένο κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας στα αστικά κέντρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να κορυφωθούν Δευτέρα και Τρίτη. Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για την αποτροπή και πρόληψη πυρκαγιών, ενώ υπάρχει έκκληση για στοχευμένη χρήση νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.

Ανοικτές ως τις 9 το βράδυ βρίσκονται τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για τις λέσχες Φιλίας σε Νέο Κόσμο Κολοκυνθού και Λαμπρινή. Δωρεάν θα είναι η είσοδος για το κοινό, το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, στις οργανωμένες παραλίες της Ακτής Βουλιαγμένης, του Αστέρα Βουλιαγμένης και της πρώτης Ακτής Βούλας.

Πολύ αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής, Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, όπου συνεχίζεται το κύμα εξόδου των αδειούχων. Επί ποδός οι λιμενικές αρχές για την διευκόλυνση των εκδρομέων και εντατικοί οι έλεγχοι των πιστοποιητικών, για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού.

Δωρεάν rapid test διενεργούν και σήμερα κινητές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ. Στην Αθήνα, στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. Στους Αγίους Αναργύρους στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 61, και στη Γλυφάδα, στον Δρόμο των Ποιητών, στην Πλατεία Λαμπράκη & Μεταξά.

Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος. Υπήρξε πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου, των Special Olympics Ελλάδας και του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας. Επίσης υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση στην Άρση Βαρών ανακοίνωσε συγκινημένος ο Θοδωρής Ιακωβίδης, μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερης κολύμβησης, προκρίθηκε ο Κριστιάν Γκολομέεβ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του επί κοντώ, ενώ εκτός τελικού, έμεινε ο Κώστας Φιλιππίδης.

Στα προκριματικά του μήκους αγωνίζεται στη μία και 10’ ο Μίλτος Τεντόγλου.

Η Εθνική πόλο ανδρών, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση, θα αντιμετωπίσει στις 2 παρά 10 το μεσημέρι, τη Νότια Αφρική.

Και ο καιρός…

Αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασίας από 26 έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα