back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής, Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, που συνεχίζεται το κύμα εξόδου των αδειούχων.

Στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερης κολύμβησης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, προκρίθηκε ο Κριστιάν Γκολομέεβ.

Στην επόμενη φάση του αρασέ προκρίθηκε ο Θεόδωρος Ιακωβίδης στα 96 κιλά της Άρσης Βαρών, μετά τις τρεις επιτυχημένες του προσπάθειες.

Ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του επί κοντώ, ενώ εκτός τελικού, έμεινε ο Κώστας Φιλιππίδης.

Εκτός τελικού στη δισκοβολία γυναικών έμεινε η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου. Άτυχη στα 100 μέτρα μετ’ εμποδίων η Ελισάβετ Πεσιρίδου, η οποία τραυματίστηκε.

Στα προκριματικά του μήκους αγωνίζεται στη μία και 10’ ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γκεόργκι Πομάσκι μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 για τη συμμετοχή του Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος.

Η Εθνική πόλο ανδρών, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση, αντιμετωπίζει στις 2 παρά 10’ το μεσημέρι, τη Νότια Αφρική.

Παρατεταμένο κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να κορυφωθούν Δευτέρα και Τρίτη.

Μέτρα προστασίας των εργαζομένων από θερμική καταπόνηση έλαβε το υπουργείο Εργασίας. Μεταξύ άλλων προβλέπεται μείωση της απασχόλησης ή και παύση εργασιών κατά τις ώρες θερμοκρασιακής αιχμής 12 με τέσσερις το απόγευμα, όπου κριθεί απαραίτητο. Την δυνατότητα απουσίας όσων δημοσίων υπαλλήλων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, δίνει απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.

Ανοικτές από τις 8 το πρωί ως τις 9 το βράδυ βρίσκονται τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για τις λέσχες Φιλίας σε Νέο Κόσμο Κολοκυνθού και Λαμπρινή. Δωρεάν θα είναι η είσοδος για το κοινό, το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, στις οργανωμένες παραλίες της Ακτής Βουλιαγμένης, του Αστέρα Βουλιαγμένης και της πρώτης Ακτής Βούλας.

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για την αποτροπή και πρόληψη πυρκαγιών, ενώ υπάρχει έκκληση για στοχευμένη χρήση νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.

Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά στο Θύριο, του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. Χθες εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Δρυμός, ο οποίος τελικά δεν απειλήθηκε.

Η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού είναι το ίδιο μεταδοτική με την ανεμοβλογιά, αναφέρεται σε εσωτερικό έγγραφο των αμερικανικών Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών, στο οποίο καταγράφονται προτάσεις να δοθεί στο κοινό ένα σαφέστερο μήνυμα, να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και να επιστρέψει η καθολική χρήση μάσκας. Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι υπάρχει πιθανότατα η παραλλαγή Δέλτα να προκαλέσει σοβαρότερες μορφές ασθένειας από προηγούμενες παραλλαγές του κορωνοιού και όσοι μολύνονται, φαίνεται να την μεταδίδουν είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

2.845 νέα κρούσματα σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. 165 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ άλλοι 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας έφτασαν τις 207, σημειώνοντας αύξηση 19,65%.

Την ίδια ώρα, αυξητική παραμένει η τάση μετάδοσης του ιού σε δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν 650 κρούσματα σε νησιωτικές περιοχές, τα 319 στην Κρήτη.

Δωρεάν rapid test διενεργούν και σήμερα κινητές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ. Στην Αθήνα, στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. Στους Αγίους Αναργύρους στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 61, και στη Γλυφάδα, στον Δρόμο των Ποιητών, στην Πλατεία Λαμπράκη & Μεταξά.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αστυνομικοί που δεν ανταποκρίθηκαν στην καταγγελία για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας, στο διαμέρισμα που δολοφονήθηκε η 31 ετών γυναίκα από τον σύζυγό της, στη Δάφνη. Το γεγονός ότι υπήρξε καταγγελία, δημοσιοποίησε η ίδια η καταγγέλλουσα γειτόνισσα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την δολοφονία.

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες βράδυ, στις βόρειες ακτές του Περού. Δεκάδες σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Και ο καιρός

Αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασίες από 26 έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα