back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Καμπανάκι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη μετάλλαξη Δ. Τα κέρδη που αποκτήθηκαν δύσκολα στον αγώνα κατά της πανδημίας χάνονται, καθώς εξαπλώνεται η μεταδοτικότερη παραλλαγή, τονίζει ο Οργανισμός.

Η παραλλαγή Δέλτα «είναι μια προειδοποίηση που μας λέει ότι ο ιός εξελίσσεται, αλλά είναι επίσης και μια έκκληση για δράση, να κάνουμε κάτι πριν εμφανιστούν πιο επικίνδυνες παραλλαγές», τόνισε ο Δρ Μάικ Ράιαν.

Πρόσθεσε ότι, «κατά μέσο όρο, ένας άνθρωπος που φέρει τον ιό αυτόν θα μολύνει περισσότερους, εκτός και αν τον εμποδίσουμε, συνεχίζοντας να εφαρμόζουμε την τήρηση των αποστάσεων, τη χρήση μάσκας, την υγιεινή των χεριών, και να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.

 

2.845 νέα κρούσματα σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, συμφωνα με τον ΕΟΔΥ. οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανήλθαν στους 165. 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας έφτασαν τις 207 σημειώνοντας αύξηση 19.65%.
Την ίδια ώρα παραμένει η ανησυχία των αρχών για την αυξημένη μετάδοση του ιού σε δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς. Συγκεκριμένα 319 κρούσματα καταγράφηκαν στην Κρήτη, 104 στη Ρόδο, 25 στη Θήρα και 19 στην Πάρο.

Βέβαιος ότι η χώρα δεν θα ξανακλείσει, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, από την Κρήτη. Επισήμανε ότι θα πρέπει να τηρούμε τα ελάχιστα μέτρα προστασίας και θα είμαστε αυστηροί σε αυτά τα λίγα τα οποία ζητάμε. «Καθώς βγαίνουμε από την πανδημία, το ΕΣΥ έχει κληρονομιά ουσιαστικά τον διπλάσιο αριθμό εντατικών σε σχέση με αυτές που είχε πριν”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι σήμερα οι ασθενείς που διασωληνώνονται ή δυστυχώς χάνουν τη ζωή τους “στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι ανεμβολίαστοι.

 

Την δυνατότητα απουσίας όσων υπαλλήλων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες για όσες ημέρες διαρκέσει ο καύσωνας δίνει η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα, εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας προβλέπει οργανωτικά μέτρα για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης, ειδικά μέτρα για τις υπαίθριες εργασίες και εντατικοποίηση των ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας. Μεταξύ άλλων, οι εργοδότες καλούνται να προβούν σε μείωση απασχόλησης ή/και παύση εργασιών κατά τις ώρες θερμοκρασιακής αιχμής (12.00-16.00), όπου αυτό κριθεί, κατά περίπτωση, απαραίτητο.

«Μετά τις ειρωνείες για την πρόταση που υιοθέτησε ο κ. Τσίπρας, σπεύδουν να ανακοινώσουν δήθεν μέτρα για τους εργαζόμενους», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για την αποτροπή και πρόληψη πυρκαγιών. Έκκληση για στοχευμένη χρήση του νερού και του ηλεκτρικού. Σε 24ωρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του καύσωνα ζητεί να τεθούν οι δήμοι, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Μεταξύ άλλων, ζητείται να λειτουργούν σε 24ωρη βάση, όπου αυτό είναι αναγκαίο και εφικτό, δημοτικοί κλιματιζόμενοι χώροι, να φροντίσουν οι δήμοι για την απρόσκοπτη λειτουργία των δικτύων ύδρευσης και να υπάρξει μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα.

Σε λειτουργία 3 κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων, 8:00 το πρωί με 9:00 το βράδυ για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας, στο www.athina984.gr.

Μαίνεται η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Θυρίου του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Δρυμός. Στην περιοχή επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Σύμφωνα με την πυροσβεστική σαράντα έξι δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα.

 

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αστυνομικοί που δεν ανταποκρίθηκαν στην καταγγελία που είχε γίνει προ 20 ημερών για το επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας στο διαμέρισμα που δολοφονήθηκε σήμερα η 31ενός ετών γυναίκα από τον σύζυγό της, στη Δάφνη.
Την καταγγελία δημοσιοποίησε η ίδια η καταγγέλλουσα -γειτόνισα- στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την δολοφονία.

Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους, τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημειώνοντας ότι για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

 

Την έντονη ανησυχία για τις αναφορές που κάνουν λόγο για επίθεση σε ένα τάνκερ ισραηλινών συμφερόντων, ανοιχτά του Ομάν, εξέφρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αμερικανικές και ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι το Ιράν είναι ο βασικός ύποπτος.

Η επίθεση σε ένα ισραηλινό πλοίο ήρθε ως απάντηση στην επίθεση των δυνάμεων κατοχής στο αεροδρόμιο της Νταμπάα, σύμφωνα με το αραβόφωνο ιρανικό κανάλι Alam TV. Το Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν για την επίθεση, τονίζοντας ότι απαιτείται «σκληρή απάντηση».

Στον προκριματικό του επί κοντώ αγωνίζεται στις 4 παρά 20 το πρωί ο Κώστας Φιλιππίδης. Είναι η 3η του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και φέτος έχει περάσει τα 5,55μ., ενώ το ατομικό του ρεκόρ είναι 5,91μ.

Καιρός

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες θα διατηρούνται και τη νύχτα προβλέπονται και αύριο σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική, αίθριος καιρός άνεμοι μεταβλητοί εως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα