back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αυξήσεις φωτιά σε καύσιμα και τρόφιμα

Διαβάστε επίσης

Αυξημένες είναι οι καταγγελίες που δέχεται από τους πολίτες το Ινστιτούτο Καταναλωτών ΙΝΚΑ για τις ανατιμήσεις σε καύσιμα και τρόφιμα ιδίως στις τουριστικές περιοχές, με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη να κρατούν τα σκήπτρα.

Από 4% έως 20% οι αυξήσεις των τιμών των τροφίμων σε τουριστικές περιοχές

«Σε τρόφιμα και είδη περιποίησης και καθαριότητας παρατηρείται φέτος μια αύξηση από 4% έως 20% σε σχέση με πέρυσι αναφέρει, στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι κατάσταση όσον αφορά στις ανατιμήσεις των καυσίμων, έχει ξεφύγει. Οι καταναλωτές διαμαρτύρονται ζητώντας τη βοήθεια μας, θεωρούν ότι οι αυξήσεις στα καύσιμα δεν είναι επιτρεπτές. «Κάντε κάτι να σωθούμε μας λένε συνήθως στα τηλέφωνα».

«Όσον αφορά τις τουριστικές περιοχές πάντα η Μύκονος και η Σαντορίνη ήταν οι ακριβότεροι προορισμοί ωστόσο φέτος δεχόμαστε περισσότερες καταγγελίες για τα δύο αυτά νησιά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές».

«Θα έπρεπε να διενεργούνται περισσότεροι έλεγχοι στην αγορά και να παταχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερβολικού κέρδους. Φοβάμαι πως έλεγχοι δεν γίνονται και η κατάσταση έχει ξεφύγει με αποτέλεσμα να κάνει ο καθένας ότι θέλει. Η ελληνική αγορά βρίσκεται σε κίνδυνο. Δυστυχώς οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τη συγκυρία της πανδημίας με αποτέλεσμα μεγάλες πιέσεις στην τσέπη των καταναλωτών» σημειώνει ο κ. Λεχουρίτης.

Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν τις ανατιμήσεις στην αύξηση των τιμών των πρώτων υλών διεθνώς αλλά και στην άνοδο της τιμής των ναύλων ενώ προειδοποιούν για επερχόμενες αυξήσεις. Σύμφωνα με τον δείκτη που καταγράφει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών ξεπερνά το 30%.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα