back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γαλλία: Σαράντα εκατ. πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον με μια δόση εμβολίου

Διαβάστε επίσης

Σαράντα εκατομμύρια πολίτες στη Γαλλία έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση εμβολίου κατά του Covid-19, έγραψε στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως είπε ο ίδιος, ο αριθμός αυτός αναλογεί σε σχεδόν το 60% του πληθυσμού, ενώ τέσσερα εκατομμύρια από αυτούς τους εμβολιασμούς πραγματοποιήθηκαν κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. «Όλοι μαζί θα νικήσουμε τον ιό. Θα συνεχίσουμε», έγραψε στο Twitter ο Μακρόν στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Γαλλική Πολυνησία.

Η ανακοίνωση αυτή πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την υιοθέτηση από τη γαλλική βουλή του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το οποίο προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ορισμένα επαγγέλματα και εξαρτά την πρόσβαση σε χώρους πολιτισμού και αναψυχής, καθώς και τα ταξίδια, από ένα νέο «υγειονομικό πάσο» – ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή διεξαγωγής διαγνωστικού τεστ.

Ο Μακρόν είχε ανακοινώσει στις 12 Ιουλίου την εφαρμογή του υγειονιμικού πάσου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τέταρτο κύμα τις πανδημίας, το οποίο πυροδοτήθηκε κυρίως από την εξάπλωση του πολύ μεταδοτικού στελέχους Δέλτα.

Η κυβέρνηση Μακρόν έχει καταστήσει τους εμβολιασμούς το υπ΄αριθμόν ένα όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς εμφανίζονται νέες παραλλαγές του κορονοϊού, ουσιαστικά ζητώντας από τους πολίτες να εμβολιαστούν αν θέλουν να συνεχίσουν ανεμπόδιστα την καθημερινή τους ρουτίνα.

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν συναντήσει έντονες αντιδράσεις από ομάδες πολιτών, που θεωρούν ότι καταπατούν τις πολιτικές τους ελευθερίες.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πάνω από 160.000 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά των μέτρων αυτών και δεκάδες συνελήφθησαν.

Το Σάββατο η Γαλλία κατέγραψε σχεδόν 23.000 νέα κρούσματα κορονοϊού, διπλάσια σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα κυρίως λόγω της παραλλαγής Δέλτα.

Αλλά ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ έχει μειωθεί δραματικά σε σχέση με την κορύφωσή του τον Απρίλιο και η κυβέρνηση το πιστώνει αυτό στην επιτάχυνση του ρυθμού εμβολιασμών.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα