back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λευτέρης Πετρούνιας και Μαρία Σάκκαρη αποκλειστικά στον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Μαρία Σάκκαρη μετά τις επιτυχίες που σημείωσαν με την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, μίλησαν αποκλειστικά στον Αθήνα 9,84 για την επόμενη ημέρα και τις προσπάθειες που είναι έτοιμοι να καταβάλουν στο δρόμο για την απόκτηση ενός ολυμπιακού μεταλλίου.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά από μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση που του εξασφάλισε την πρόκριση στους τελικούς των κρίκων στις 2 Αυγούστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μιλώντας στον Γιάννη Γιαγκίνη για την ειδική καθημερινή εκπομπή «Αθήνα-Τόκιο σε 90 λεπτά» του αθλητικού τμήματος του σταθμού  δεν έκρυψε κάποια προβλήματα που αντιμετώπισε «Είχα μια φλεγμονή στον ώμο και έτσι δεν έκανα πολλή προπόνηση τις δύο τελευταίες ημέρες, ούτε ακολούθησα τη ρουτίνα μου. Χρειάστηκα περισσότερη συγκέντρωση και πάλεψα με το μυαλό μου για να ξεπεράσω κάποιες αμφιβολίες. Παρόλα αυτά, όλα πήγαν πολύ καλά».

Δεν έκρυψε ωστόσο την αισιοδοξία τονίζοντας: «Είμαι σίγουρος πως ο τελικός στους κρίκους θα είναι ακόμα καλύτερος και θα έρθει μια ακόμα καλύτερη εμφάνιση, αφού θα είμαι ξεκούραστος, χωρίς πόνους, περισσότερο συγκεντρωμένος και πιο έτοιμος από ποτέ.
Ο βασικός μου αντίπαλος ο Κινέζος πρωταθλητής που θα αγωνιστεί μετά από μένα, όπως ακριβώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.
Ευελπιστώ πως με μια πολύ καλή εμφάνιση και ένα πολύ υψηλό σκόρ, θα του… «κόψουμε τα πόδια» και θα δυσκολευτεί να πάει ακόμη πάρα πέρα, πράγμα ούτως ή άλλως δύσκολο».

Για την εντυπωσιακή είσοδο της Ελλάδας, επικεφαλής των αποστολών όλων των χωρών, στην παρέλαση της Τελετής Έναρξης με σημαιοφόρους τον ίδιο και την κορυφαία αθλήτρια σκοποβολής, Άννα Κορακάκη να κρατούν μαζί τη σημαία και να οδηγούν τους αθλητές της χώρας μας στο στάδιο, είπε:
«Είναι σίγουρα από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας μου. Δεν είναι λίγο να μπαίνεις πρώτος στο στάδιο κρατώντας την ελληνική σημαία, σε μια τόσο συμβολική στιγμή.
Δείχνουμε ότι αντιστεκόμαστε σε όλο αυτό που έχει συμβεί με την πανδημία στην ανθρωπότητα, στέλνοντας σήμα κανονικότητας.
Παρά τις δυσκολίες, οι αθλητές είμαστε εδώ, δείχνουμε πυγμή και διατρανώνουμε πως θα προχωρήσουμε και θα κερδίσουμε.
Είμαι σίγουρος πως τα παιδιά μου, όταν μεγαλώσουν , θα είναι περήφανα για τον πατέρα τους».

Μαρία Σάκκαρη: Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ 

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε και η Μαρία Σάκκαρη την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες, παίρνοντας το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά μονού τένις γυναικών, με αντίπαλο την Νίνα Στογιάνοβιτς από τη Σερβία. Όπως είπε αποκλειστικά στον Γιάννη Γιαγκίνη οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες.

«Η αφόρητη ζέστη στο Τόκιο μαζί με την υγρασία ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει, ειδικά στην προπόνηση. Σήμερα ωστόσο, δεν την αισθάνθηκα τόσο.
Στο αποτέλεσμα με βοήθησε η προετοιμασία που έκανα επί μέρες.
Στην αρχή του αγώνα ήμουν αγχωμένη. Είναι η πρώτη φορά που μετέχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι και η αγάπη μου για την Ελλάδα που με κάνει να θέλω να κερδίζω, αλλά τα κατάφερα. Όλα πήγαν καλά και αισθάνομαι περίφημα.
Δεν είναι τίποτε σίγουρο για τη συνέχεια, αλλά εγώ θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Αυτό είναι βέβαιο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα