back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Στα χέρια της αστυνομίας όπου και ανακρίνεται, βρίσκεται από χθες βράδυ ο 30χρονος φίλος της 26χρονης κοπέλας που βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Παρασκευής σε θαλάσσια περιοχή της Φολεγάνδρου.

Ο 30χρονος, που αγνοούνταν για περίπου 24 ώρες, εντοπίστηκε χθες βράδυ από κάτοικο του νησιού, σε βράχια, στη Λυγαριά, στη θάλασσα της οποίας βρέθηκε νεκρή η 26χρονη. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή, αλλά και οι εξετάσεις που θα γίνουν στην 26χρονη.

Αυξημένη κίνηση και σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά με εκατοντάδες εκδρομείς να αναχωρούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εντατικοί οι έλεγχοι των λιμενικών στους επιβάτες για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης καθώς και τις βεβαιώσεις αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό που πρέπει να φέρουν μαζί τους ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν.

Σε καθεστώς μίνι λοκντάουν από χθες το απόγευμα η Μύκονος λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της πανδημίας στο νησί τα τελευταία 24ωρα. Μέχρι τις 26 Ιουλίου απαγορεύεται η κυκλοφορία από τη μία τη νύχτα έως τις 6 το πρωί με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας. Απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, καθώς και η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, άνω των είκοσι ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Στο μεταξύ 2.562 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 124. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 7. Από τα χθεσινά κρούσματα τα 1.165 καταγράφονται στην Αττική, 166 περιστατικά στη Θεσσαλονίκη, 66 στη Λάρισα, 55 στην Κορινθία και 52 στην Αχαΐα.

Δωρεάν rapid test διενεργούν και σήμερα κινητές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ σε συνολικά 39 σημεία σε όλη τη χώρα. Στην Αττική έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στο Μετρό της πλατείας Συντάγματος από τις εννέα το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι, στην κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής από αυτή την ώρα έως τη 1 μετά το μεσημέρι και τις ίδιες ώρες στην Πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σελινούντα Αχαΐας. Επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Τους 156 νεκρούς έφτασε ο απολογισμός των καταστροφικών πλημμυρών στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η αστυνομία, ανεβάζοντας συνολικά σε τουλάχιστον 183 τον αριθμό των νεκρών από την κακοκαιρία στη δυτική Ευρώπη.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας τέσσερις είναι οι άνθρωποι που χτυπήθηκαν από σφαίρες έξω από στάδιο μπέιζμπολ στην Ουάσινγκτον, χθες βράδυ, ενώ διεξαγόταν αγώνας.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, και σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου

27 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα