back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

‘Ολγα Holdorff – Μυριαγκού: Κάτοικοι και επισκέπτες της Χίου έχουν αγκαλιάσει το Μουσικό Φεστιβάλ και το περιμένουν με ανυπομονησία κάθε χρόνο

Διαβάστε επίσης

Διεθνείς παραγωγές και συνεργασίες, σε διαφορετικές τοποθεσίες της Χίου αλλά και στο γειτονικό νησί των Οινουσσών, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου το οποίο αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού και θα διεξαχθεί από 1-13 Αυγούστου στο πανέμορφο νησί του Κεντρικού Αιγαίου.

Φέτος, συμπληρώνει πέντε χρόνια ζωής και θα τα γιορτάσει παρουσιάζοντας πρωτότυπα μουσικά έργα, εγκαινιάζοντας νέες συνεργασίες και προσκαλώντας καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς από τον χώρο της jazz, της κλασικής και σύγχρονης μουσικής.

Όπως ανέφερε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, Όλγα Holdorff – Μυριαγκού μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαρία Παύλου, τα 5α γενέθλια του Φεστιβάλ θα εορταστούν με ένα μεγάλο πρόγραμμα δύο εβδομάδων όπου διακεκριμένοι σολίστ, διεθνή project, πρωτότυπα μουσικά έργα, συναυλίες και εργαστήρια θα γεμίσουν μελωδίες το νησί της Χίου αλλά και των Οινουσσών.

«Κάθε βράδυ, έχουμε εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του νησιού, σε αμφιθέατρα, μοναστήρια, πλατείες, παραλίες και αρχαιολογικούς χώρους. Πάντοτε αναζητούμε καινούριους χώρους, ψάχνουμε τι είδους συναυλία ταιριάζει με τον κάθε χώρο και τον ζωντανεύουμε με τη μουσική», δήλωσε.

Πρόκειται για χώρους ιστορικής σημασίας όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου, το Μουσείο Μαστίχας Χίου, το κτήμα Σπύρου Στεφάνου στον Κάμπο της Χίου, το Ανοιχτό Θέατρο Βίγλα Παχύ στο Τηγάνι Σιδηρούντας ή ο Αύλειος χώρος Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου, στα Μεστά όπου μάλιστα θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά παράσταση.

Σύμφωνα με την κ. Όλγα Holdorff – Μυριαγκού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων και η «Όπερα ποδοσφαίρου», μια συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, όπου οι ποδοσφαιριστές γίνονται λυρικοί τραγουδιστές και χορευτές, ενώ οι αντίπαλες χορωδίες παίρνουν τη θέση των φιλάθλων.

Επίσης, θα υπάρχει και μια εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, στην αυλαία του φεστιβάλ με τη συναυλία της Κατερίνας Παπαδοπούλου, με τραγούδια-σταθμούς από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα.

«Τόσο οι κάτοικοι της Χίου όσο και οι επισκέπτες, έχουν αγκαλιάσει το Φεστιβάλ από την πρώτη στιγμή και το περιμένουν με ανυπομονησία κάθε χρόνο», υπογράμμισε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα