back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Μηταράκης: «Παντελώς αβάσιμες» οι κατηγορίες που απευθύνονται στην Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις

Διαβάστε επίσης

«Παντελώς αβάσιμες» χαρακτηρίζει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τις κατηγορίες που απευθύνονται στην Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις, οι οποίες «εδράζονται σε πλάνα ή μαρτυρίες που παρέχονται από τη χώρα αναχώρησης».

Η απάντηση του υπουργού Μετανάστευσης έρχεται έπειτα από δημοσίευμα του BBC που φιλοξενεί και διερευνά καταγγελίες αιτούντων άσυλο για επαναπροωθήσεις από το ελληνικό Λιμενικό.

Ο κ. Μηταράκης επισημαίνει ότι «πολλές περιπτώσεις έχουν διερευνηθεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με εκθέσεις που δεν καταγράφουν πουθενά καμία παραβίαση των θεμελιωδών ευρωπαϊκών δικαιωμάτων».

Επίσης, σημειώνει ότι «η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να προστατεύσει τα σύνορά της και θα συνεχίσει να το πράττει» προσθέτοντας ότι «έχουμε κάθε δικαίωμα να ανακόπτουμε τέτοιες διελεύσεις σύμφωνα με τον Κανονισμό 656/14 της ΕΕ».

Τέλος, κατηγορεί την Τουρκία ότι «αντί να εμποδίζει τις παράνομες αναχωρήσεις, αντί να κάνει ό,τι έχει την εντολή να κάνει βάσει της κοινής Συμφωνίας -δηλαδή να παρεμβαίνει για να εμποδίσει αυτά τα μικρά πλοία να φτάσουν στην Ελλάδα- συχνά είναι πολύ απασχολημένη με τη μαγνητοσκόπηση».

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα