back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με τις Β’ ομάδες Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ η νέα Super League 2

Διαβάστε επίσης

Αίσιο τέλος στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αναφορικά με την παρουσία των Β’ ομάδων από την SL 1 στο νέο πρωτάθλημα της Superleague 2.

Συγκεκριμένα υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στις δύο Λίγκες ώστε να συμμετάσχουν τέσσερις Β’ ομάδες της SL 1, που βάσει του ειδικού ranking που έχει διαμορφωθεί, είναι οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, κάτι που σημαίνει ότι οριστικά δεν θα συμμετέχει ο Άρης.

Σε περίπτωση που κάποια ομάδα της SL 2 δεν μπορέσει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή, τότε το κενό θα αναπληρωθεί από κάτω, είτε με ομάδες της FL που υποβιβάστηκαν, είτε από τη Γ’ Εθνική.

Σημαντική διάταξη που πέρασε ότι οι συγκεκριμένες τέσσερις ομάδες θα έχουν την υποχρέωση να έχουν στην ενδεκάδα τους πέντε Έλληνες παίκτες, κάτι μάλιστα που αποτελούσε επιθυμία του ίδιου του Θοδωρή Ζαγοράκη, για την τόνωση του εγχώριου στοιχείου και την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε ό,τι αφορά τα ρόστερ, θα υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης ποδοσφαιριστών από τις πρώτες στις δεύτερες ομάδες των Big-4, ενώ θα υπάρχει όριο τεσσάρων ξένων (μη κοινοτικών) στην ενδεκάδα.

Από εκεί και πέρα αποφασίστηκε ότι οι Β’ ομάδες δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ/άουτ, εφόσον αυτά προβλέπονται στο νέο πρωτάθλημα.

Σε ό,τι αφορά την εκπροσώπησή τους στα Δ.Σ. της Λίγκας, θα συμμετέχουν και θα ψηφίζουν μόνο σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό και χορηγικά θέματα κι όχι για παράδειγμα για την εκλογή προέδρου.

Μία σημαντική διάταξη που πέρασε ακόμη αφορά στη Γ’ Εθνική, καθώς από τη μεθεπόμενη σεζόν, το 2022-23 δηλαδή, θα είναι υποχρεωτική η παρουσία εννιά Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα