back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Νίκος Αθανασόπουλος για τη συνέργεια Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, Δήμου Αθηναίων και Google για το Athens Home for All

Διαβάστε επίσης

 

Τη σημασία της αποδοχής και της συμπερίληψης για τη κοινωνία, αναδεικνύουν ενώνοντας τις φωνές τους, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και η Google.

Ο υπεύθυνος οργανώσεων νέων projects της Στέγης Νίκος Αθανασόπουλος, μίλησε για το «Athens Home For All», στον Αθήνα 984 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

«Η σύμπραξη ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό φορέα με τη συμμετοχή και ενός ιδρύματος, συνιστά εξ αρχής μήνυμα. Ένα μήνυμα συνεργασίας με ενδιαφέρον.
Γιατί το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή της μάχης για τα αυτονόητα.
Καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι και ανταλλάξαμε ιδέες γύρω από τις επιχειρήσεις (φαρμακεία, εστιατόρια, καφέ, μπαρ, ταξί, συνεργεία αυτοκινήτων, ανθοπωλεία, καταστήματα ρούχων και κομμωτήρια) που αγκαλιάζουν τη συμπεριληπτικότητα και θέλουν να γίνεται ορατό αυτό το σήμα στις αναζητήσεις στον παγκόσμιο ιστό.
Το μεγαλώσαμε, το χτίσαμε μαζί με το Δήμαρχο της Αθήνας που έχει ανοικτό μυαλό και έγινε πραγματικότητα από τον Σεπτέμβριο του 2020.»

Για την παρουσίαση του project δημιουργήθηκε ένα βίντεο με τη φωνή της Μαρίας Ναυπλιώτου, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κόσμου. Απόδειξη της απήχησης, το γεγονός ότι μέσα σε λίγες ώρες οι θεάσεις (views)ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

«Μόνο την πρώτη ημέρα 311 επιχειρήσεις έδωσαν τα στοιχεία τους στο onassis.org για να τους στείλουμε το αυτοκόλλητο. Αυτό είναι ενδεικτικό όχι μόνον της επιτυχίας της καμπάνια, αλλά και της ανταπόκρισης που είχε.
Ήταν πραγματικά συγκινητικό, επειδή δείχνει ότι οι άνθρωποι στην αγάπη ρέπουμε και οι Έλληνες δεν είμαστε τόσο συντηρητικός λαός, όσο θέλουμε να λέμε. Οι όποιες άλλες συμπεριφορές αποτελούν μια αντίδραση.» λέει ο κ Αθανασόπουλος σημειώνοντας ότι η δράση δεν είναι επετειακού χαρακτήρα και θα συνεχιστεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα