back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κροατία – Σκωτία 3-1: Ο Μόντριτς την οδήγησε στους “16” του EURO

Διαβάστε επίσης

Η Κροατία με ηγέτη τον Μόντριτς, επικράτησε με 3-1 της Σκωτίας και πέρασε ως 2η από τον 4ο όμιλο, αφήνοντας στην 3η θέση την Τσεχία. 

Μία αποφασισμένη Κροατία νίκησε την Σκωτία με 3-1 και σφράγισε την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης. Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι Σκωτσέζοι απειλούσαν αλλά οι προσπάθειές τους δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Στη συνέχεια η Κροατία ήταν αυτή που στην πρώτη της ουσιαστικά επίθεση, στο 17′, άνοιξε το σκορ. Ο Πέρισιτς έκανε την κεφαλιά πάσα στον Βλάσιτς ο οποίος με ωραίο σουτ πέτυχε το 1-0. Η Σκωτία αντέδρασε και στο 43′ ήρθε η ισοφάριση. Ο ΜακΓκρέγκορ εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απομάκρυνση των αμυντικών στη σέντρα του Ρόμπερτσον, και με ωραίο σουτ από το όριο της περιοχής νίκησε τον Λιβάκοβιτς και έγραψε το 1-1.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες βγήκαν αποφασισμένες να πάρουν τη νίκη, αφού με ισοπαλία και οι δύο θα έμεναν εκτός συνέχειας. Στο 50′ ο Μάρσαλ πρόλαβε τον Γκβάρντιολ που βγήκε σε θέση τετ-α-τετ και απέτρεψε το 2-1. Έξι λεπτά αργότερα, ο Μόντριτς βρήκε με αριστοτεχνική λόμπα τον Πέρισιτς, το σουτ του οποίου όμως αποκρούστηκε από τον Μάρσαλ.

Οι Κροάτες ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 62′ όταν ο Μόντριτς εκμεταλλεύθηκε την πάσα του Πέρισιτς και με ένα μαγικό πλασέ με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού, έστειλε τη μπάλα στο απέναντι παραθυράκι του Μάρσαλ για το 2-1. Η Κροατία έκανε τρία τα τέρματά της στο 77′ με διαγώνια κεφαλιά του Πέρισιτς, μετά από κόρνερ του Μόντριτς και πήρε πανάξια το εισιτήριο για τους “16” του Euro.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

  • Ετικέτες
  • EURO
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα