back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ως ένα τραγικό γεγονός εμφανίζει την ημέρα της δολοφονίας της Καρολάιν, πράξη για την οποία κρίθηκε προφυλακιστέος, ο καθ ομολογίαν δράστης του εγκλήματος στο απολογητικό του υπόμνημα στον ανακριτή, μέσω του οποίου ζήτησε συγνώμη για την αξιόποινη πράξη που τον οδήγησε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη. Ο κατηγορούμενος δεν άλλαξε τους ισχυρισμούς του σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση, δήλωσε ο συνήγορος του Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης, προσθέτοντας ότι ο 33χρονος στην απολογία του κατέληξε: «μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει». Σύμφωνα με τον συνήγορο του ήταν μια οικογενειακή τραγωδία, χωρίς συνεργό και ζήτησε την τιμωρία του. Επανέλαβε ότι για όσα έκανε γνώμονας ήταν το παιδί του.

 

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συμβασιοποίησης του μεγαλύτερου δημοσίου έργου που θα γίνει στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση για την γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι είναι ένα έργο ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα εξυπηρετήσει σχεδόν 400.000 συμπολίτες μας των πιο πυκνοκατοικημένων περιοχών.

«Είναι ένα έργο που ξεκινάει σε μία εποχή που η χώρα μας γυρίζει σελίδα, καθώς αφήνουμε πίσω μας πια την πανδημία, οι προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας διαγράφονται εξαιρετικά ευοίωνες. Σε αυτή την ανάπτυξη θα επενδύσουμε για να δημιουργήσουμε πολλές και καλές θέσεις απασχόλησης», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Καμπανάκι για τη μετάλλαξη Δέλτα και το ενδεχόμενο νέου κύματος της πανδημίας έκρουσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, λέγοντας πως αν έρθει αυτό το νέο κύμα, θα είναι ηπιότερο σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες και θα αφορά αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους. Απέδωσε την υποχώρηση των κρουσμάτων στη χώρα μας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Ο στόχος του εμβολιασμού του 70% του πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι είναι εφικτός σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

406 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 213 στην Αττική και 32 στη Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκαν σήμερα. 16 συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές του ιού, 277 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

 

Θέμα ημερών η κατάργηση χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Την απόφαση αναμένεται να λάβει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά την τακτική συνεδρίαση, την Πέμπτη.

 

Με θέμα τη συνέχιση ή μη της διανομής των self test συνεδριάσουν αύριο οι φαρμακοποιοί της Αττικής. Σήμερα πάντως οι φαρμακοποιοί του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου έλαβαν την απόφαση να συνεχίσουν να τα διανέμουν με εξαίρεση τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κωνσταντίνο Λουράντο που ψήφισε λευκό.

 

ΤΗν αποδοκιμασία των πολιτών συγκεντρώνει το νέο εργασιακό που υπερψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco που παρουσίασε το Open. Το 55% των ερωτηθέντων κρίνει ως αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους τη δυνατότητα που φέρνει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για διευθέτηση ωραρίου με ατομική συμφωνία εργοδότη και εργαζόμενου.

Σε ερώτημα της έρευνας σχετικά με την ικανοποίηση των πολιτών από τα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, το 32% των ερωτηθέντων εμφανίζεται λίγο ικανοποιημένο, το 22% καθόλου, το 30% αρκετά και μόλις το 12% πολύ ικανοποιημένο.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36,9% έναντι 24% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,5% και η Ελληνική Λύση με 3,5%.

 

Στην Ιταλία, αίσθηση προκάλεσε το γραπτό αίτημα του Βατικανού για αλλαγή του σχεδίου νόμου κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας που συζητείται αυτές τις ημέρες στην ιταλική Γερουσία, ενώ έχει ήδη εγκριθεί από την Βουλή της Ρώμης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, με επιστολή του, το αρμόδιο «υπουργείο» της Αγίας Έδρας, διαμαρτυρήθηκε προς την ιταλική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας, μεταξύ των άλλων, ότι ο σχέδιο αυτό νόμου περιορίζει την ελευθερία των καθολικών σχολείων και αμφισβητεί την μέχρι τώρα ιδέα της οικογένειας. Αύριο, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, θα αναφερθεί στο θέμα, κατά την παρέμβασή του στο κοινοβούλιο, ενόψει της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

 

Σε εξέλιξη οι δύο αναμετρήσεις του 4ου ομίλου στο Euro. Στο ημίχρονο, Κροατία-Σκωτία 1-1 και Τσεχία-Αγγλία 0-1

Καιρός
Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική – Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21έναν έως 35 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα