back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Στη διπλωματική ατζέντα στρέφεται αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον, καθώς η Αθήνα, λίγες μέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής, 24 και 25 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, επιθυμεί να παραμείνει ανοιχτό το ζήτημα των κυρώσεων προς την Άγκυρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει αύριο διαδοχικές συναντήσεις στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσυ (12.00) και τον πρωθυπουργό της χώρας Μουσταφά Μαντμπούλι (15.00). Στις τέσσερις το απόγευμα οι δύο ηγέτες, Αλ Σίσυ και Μητσοτάκης θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα έχουμε μια πρώτη ένδειξη για το εάν οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνυπογράψουν χωρίς αλλαγές ή με ποιες αλλαγές θα υιοθετήσουν το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, που δημοσιεύτηκε ήδη στον Τύπο.

Υπέρ της συνέχισης του διαλόγου ΕΕ – Ρωσίας, τάχθηκε ο Αυστριακός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, κατά τη διάρκεια διερευνητικής συνομιλίας του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αυστριακής καγκελαρίας, ο Σεμπάστιαν Κούρτς υποστήριξε ότι η ΕΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει ξεκάθαρα τις διαφορές της με τη Μόσχα, σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή διεθνούς δικαίου, αλλά, ταυτόχρονα να συνεργαστεί μαζί της σε θέματα όπως αυτά της κλιματικής αλλαγής ή της πανδημίας, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: ‘’ Ειρήνη στην Ευρώπη θα υπάρξει μόνον με τη Ρωσία και όχι εναντίον της “.

Με το σενάριο της εν θερμώ δολοφονίας, χωρίς προμελέτη, αναμένεται να απολογηθεί την Τρίτη (10.00πμ) ενώπιον του ανακριτή, ο καθ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Ο 33χρονος αντιμετωπίζει δύο κακουργήματα: Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και αυτό της κακοποίησης ζώου. Επίσης κατηγορείται για δύο πλημμελήματα: της ψευδούς καταγγελίας και της κατ εξακολούθηση ψευδούς κατάθεσης στις αρχές.

248 νέα κρούσματα κορωνοϊου, ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ. Από αυτά τα 111 στην Αττική. Καταγράφηκαν 14 επιπλέον θάνατοι. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 296 ασθενείς covid. Ο δείκτης θετικότητας σε σχέση με τα test που διενεργήθηκαν, διαμορφώθηκε στο 1,24%.

Από τις εννέα το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι, Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν δωρεάν Rapit test, σε 59 σημεία σε όλη την επικράτεια. Στην Αθήνα, στο σταθμό ΜΕΤΡΟ ‘’Σύνταγμα’’. Επίσης στον Πειραιά, στο Μαρούσι, στον Άλιμο, στον Άγιο Στέφανο, στο Χαϊδάρι και στο Ίλιον. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας 3w athina 984. gr

Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα μεταφέρθηκε η Μαριέττα Γιαννάκου. Η πρώην Υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, χθες το βράδυ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Κρανίδι Ερμιονίδας, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, με πρόβλημα έντονης δύσπνοιας. Με την κ Γιαννάκου επικοινώνησε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Πράξη ανίερη» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τον βανδαλισμό από αγνώστους, του μνημείου για τον αστυνομικό Νεκτάριο Σάββα. «Η βεβήλωση του μνημείου του είναι πράξη ανίερη. Ο φανατισμός, το μίσος και η τυφλή βία δεν έχουν θέση στην Αθήνα. Είναι λίγοι και είμαστε πολλοί» έγραψε στο facebook ο δήμαρχος Αθηναίων. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, σε μια λιτή τελετή, το όνομα του αστυνομικού δόθηκε στο μικρό δρομάκι – εκεί όπου πριν 12 χρόνια έπεσε νεκρός εν ώρα υπηρεσίας από πυρά τρομοκρατών. Στην ίδια τελετή είχαν γίνει και τα αποκαλυπτήρια της πλάκας, την οποία έσπασαν και βανδάλισαν οι άγνωστοι δράστες.

Νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι προωθούν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του πρόεδρου Τζο Μπάιντεν.

Τον Αντόντιο Γκουτέρες για την επανεκλογή του ως Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για δεύτερη πενταετή θητεία συνεχάρη ο ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου ‘Αχμεντ Αμπούλ Γιτ, σημειώνοντας ότι ‘’προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας, των διαβουλεύσεων και του συντονισμού για την εξυπηρέτηση των κοινών συμφερόντων και την επίτευξη ασφάλειας, σταθερότητας και ανάπτυξης στον αραβικό κόσμο».

Η αποχή – που εκτοξεύτηκε στο 66,5% είναι ο νικητής του πρώτου γύρου των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία. Οι προτιμήσεις των ψηφοφόρων στράφηκαν προς τους απερχόμενους υποψήφιους της παραδοσιακής Δεξιάς. Λιγότερο από έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές, τα αποτελέσματα δεν φαίνεται να ευνοούν το κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν. Απογοήτευση και στον Εθνικό Συναγερμός της Μαρί Λεπέν, δεν λαμβάνει τα υψηλά ποσοστά που προσδοκούσε και κερδίζει από καμμιά έως μια περιφέρεια. Ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών εκλογών θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου.

Κλειστές λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος θα είναι σήμερα Υπηρεσίες και τράπεζες. Ανοιχτά θα παραμείνουν super market , εμπορικά καταστήματα, φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Θερινό ηλιοστάσιο σήμερα. Η μεγαλύτερη μέρα του έτους σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού.

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην κυριακάτικη κλήρωση του τζόκερ με αριθμούς

43, 8, 40, 34, 29 και Τζόκερ το 16.

Στην αθλητική επικαιρότητα Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή τα παιχνίδια του 1ου ομίλου στο Euro:

Ιταλία- Ουαλία: 1 – 0 και Ελβετία – Τουρκία: 3 – 1

Στο 30ο τουρνουά μπάσκετ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ η εθνική ηττήθηκε 75 – 64 από την Σερβία και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από τους αήττητους Σέρβους. Ακολουθούν Πουέρτο Ρίκο και Μεξικό, στην τρίτη και τέταρτη θέσ της κατάταξης αντίστοιχα.

Η εθνική μπάσκετ γυναικών ηττήθηκε με 77 – 67 από την Ιταλία, ολοκληρώνοντας την παρουσία της στο eurobasket 2021.

Και ο Καιρός

Άστατος καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας και νεφώσεων σήμερα στην Αττική. Τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στα βόρεια του νομού, τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα